De rommelmarkt bij HKC.
De rommelmarkt bij HKC.

Koopjesjagers met volle tassen op rommelmarkt

Algemeen

Na een gedwongen afwezigheid van een jaar was er afgelopen zaterdag weer de rommelmarkt bij de Hengelosche Korfbal Club (HKC). Ook dit jaar was het spannend of het kon doorgaan.

HENGELO - Echter door de coronaversoepelingen, waarbij bij evenementen als deze rommelmarkt geen QR toegangsbewijs meer nodig was, kon het licht bij HKC op groen en moest op erg korte termijn alles verder in gang gezet worden. Wel was voor één keer afgeweken van de gebruikelijke eerste zaterdag in maart en werd de rommelmarkt vier weken vooruitgeschoven. En zo was er dan afgelopen zaterdag de grote HKC rommelmarkt. In korte tijd waren er weer veel gebruikte spulletjes bijeengebracht. Met vele vrijwilligers is in één week alles gereedgemaakt voor de rommelmarkt op 2 april. Toen zaterdag om klokslag 9 uur de poorten werden geopend, lag of stond dan ook alles weer netjes en overzichtelijk uitgestald voor de vele toegesnelde koopjesjagers. De eerste bezoeker stond al om 7.30 uur voor de poort. Tegen de klok van negen was dat aangegroeid tot enkele honderden geïnteresseerden. Al snel was het in het clubhuis, in de kleedkamers, in de tenten en onder de overdekte jeu de boules banen gezellig druk.
Velen hadden hun koopwaar al snel gevonden en liepen met volle tassen weer richting hun voertuigen. Om 9.30 uur werd het eerste broodje rommelmarkt verkocht en vond de koffie ook gretig aftrek. Om 13.00 uur was het over en werden de poorten gesloten en kon het grote opruimen beginnen. De penningmeester kan een bedrag van 8.900 euro in de verenigingskas bijschrijven.

door HKC