Afbeelding
Foto:

Kort nieuws

SP wil duidelijkheid woningen

HENGELO - De SP fractie heeft aan het Hengelose college met spoed gevraagd om duidelijkheid te verschaffen aan bewoners van de Mariastraat en omgeving, waarvan er tientallen per 20 april op straat dreigen te belanden. Welbions wil de woningen die zij eind dit jaar wilden slopen beschikbaar stellen aan Oekraïense vluchtelingen. Maar deze voor sloop bestemde woningen worden nog volop bewoond door jonge bewoners, via tijdelijke verhuur door woningbeheerder AdHoc. De SP fractie wil de verdringing van de ene groep urgent woningzoekenden, jonge woningzoekenden, die bij Welbions geen sociale huurwoning kunnen vinden, door de andere groep urgent woningzoekenden, de vluchtelingen voorkomen. In vragen aan het college wil de SP duidelijkheid over de verantwoordelijkheid van de verschillende organisaties, het Coa, Welbions, AdHoc en de gemeente en de communicatie met de betrokken bewoners. Het college heeft eind vorige week aan de raadsfracties aangegeven dat AdHoc op korte termijn alternatieve huisvesting moet regelen voor de bewoners die daar nu op anti-kraak basis zitten. De betreffende jongeren hebben van Ad Hoc recht op huisvesting, aldus de gemeente. Welbions zou hebben toegezegd om Ad Hoc hierbij zoveel mogelijk te helpen. De SP wil zo snel mogelijkheid duidelijkheid voor de huidige bewoners over hun woonsituatie in de komende tijd. Daarbij wil ze vooral ook een betere regie van het college.

Ouder en kind lessen judopromotion 

HENGELO - Afgelopen week zijn op alle locaties de jaarlijkse ouder en kind judolessen gegeven bij Judo Promotion Twente. Na 2 jaar corona mogen de ouders weer samen met hun kinderen meedoen aan de judoles van hun eigen kind. De oefenstof wordt heel eenvoudig gehouden want ja, een judorol is voor een volwassene een stuk moeilijker dan voor de gemiddelde 6-jarige. En tikkertje is heel eenvoudig maar blijkt toch wel veel van je conditie te vragen. En dan al dat vallen en weer opstaan. Vooral dat opstaan na iedere (val)oefening is niet mis. Wat echter overheerst is plezier. Want hoe lang is het wel niet geleden, dat je tikkertje hebt gedaan? 3 is teveel? Met de nadruk op veiligheid en vallen leren de ouders dat je nooit zomaar plat op je rug mag gaan liggen, omdat je je dan niet meer kunt verdedigen. Dus altijd je hoofd omhoog houden (oh, die arme nekspieren), altijd je voeten op de grond zodat je kunt draaien en reageren om de tegenstander van je af te houden.Een hele ervaring rijker en met extra trots op de kinderen die dit iedere week doen worden vrijdag de laatste lessen afgesloten.


Zelf judoën

Voor de volwassenen die zelf wel (weer) eens zouden willen meedoen met een judotraining:

Iedere vrijdag van 20.00 – 21.30 uur is er training voor 18 jaar en ouder. Aan deze training doen al meer ouders mee. Het is een technische training, de training is voor ieder niveau.


Vanentoernooi

Komend weekend is in Hengelo ons eigen Vanentoernooi. Dit keer met publiek, zodat veel ouders voor het eerst hun eigen kinderen op de wedstrijdmat in actie zien.

Voor meer informatie: www.judopromotion.nl of trainiers@judopromotion.nl


 www.judopromotion.nl