Afbeelding
Foto:

Kort nieuws

Ongestoord de weg op 

HENGELO - Vervolg van voorpagina. Vooral de combinatie van social media en verkeer is gevaarlijk. Als ambassadeur van MONO-zakelijk ging Tim Coronel hier kort over in gesprek met Gerard Gerrits. Gerard is wethouder in de gemeente Hengelo en portefeuillehouder van ‘Verkeer en Vervoer'. Tim stelde de telefoon van Gerard in op ‘Niet storen' en vroeg hem wat meer te vertellen over het belang van MONO-rijden: "Mobielgebruik veroorzaakt nog altijd te veel afleiding in de auto en dat levert gevaarlijke situaties op. Door dit soort acties kunnen we automobilisten op positieve wijze handvatten aanreiken om ongestoord onderweg te gaan. En dat werkt!” Met deze campagne roepen ze automobilisten op om ook mono te rijden. Het campagneteam ging met bezoekers van het tankstation in gesprek over het belang van MONO-rijden en hielp bij het instellen van de niet storen-functie. In ruil daarvoor kregen bezoekers een gratis ontbijtje aangeboden: een bakje koffie in een MONO-koffiebeker en een vers croissantje. Daarnaast konden bezoekers ook met Tim Coronel op de foto. De rest van de week zijn bij ruim 90 tankstations in Gelderland en Overijssel advertenties te zien waarin Tim oproept om mono te rijden. De regionale MONO-campagne is een initiatief van de provincies Gelderland en Overijssel en wordt uitgevoerd door een samenwerkingsverband van Responsible Young Drivers (RYD), Keijzer Marketing, Communicatie & Management en verkeerskundig bureau XTNT. Het doel? De boodschap van MONO, ongestoord onderweg zijn zonder je mobiele telefoon, onder de aandacht brengen bij iedereen in Gelderland en Overijssel. Meer informatie over de regionale MONO-campagne is te vinden op de site. 

www.wijrijdenmono.nl

Armbandjes voor Oekraïne

HENGELO - Maud Oude Sanderink (12) is een armbandjesactie begonnen voor de vluchtelingen uit Oekraïne. "Inmiddels staat de teller al op ruim 450 euro. Een individu van 12 jaar die uit eigen beweging deze actie opzet. Inmiddels heeft ze meerder klasgenoten geïnspireerd om ook iets te doen. Bijvoorbeeld flessen inzamelen", laat haar moeder Vera Oude Sanderink trots weten. Op maudsarmbandjes.jouwweb.nl staat meer informatie over haar actie voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. 

Paranormale avond

HENGELO - Er is een paranormale avond van Johan te Vaanholt in wijkcentrum 't Lansink. "Johan zal ons verrassen door een boodschap te geven naar aanleiding van de door u gekozen mineraal steentje. U mag ook uw eigen mineraal steentje op tafel leggen. De vormen en kleuren van de mineralen weerspiegelen een blauwdruk van het innerlijk van de ontvanger. De daar bijhorende zuivere boodschappen van zijn gidsen zal hij doorgeven aan de bezoekers", meldt de organisatie. Wijkcentrum 't Lansink, Twijnstraat 8. Woensdagavond 6 april  20.00 uur tot 22.00 uur. 

Optreden fanfare

HENGELO - Na alle coronaperikelen kijkt het Twents Fanfare Orkest weer naar de toekomst. Daarom houdt dit orkest een gezellig en informeel frühschopconcert op zondag 3 april. Naast traditionele weken van Bach en Strauss is er ook muziek van Stevie Wonder, Don McLean en John Miles te beluisteren. De aanvang van het concert is om 12.00 uur in het Excelsiorhuis, Geerdinksweg 40 in Hengelo. De entree is gratis.