Afbeelding
Foto:

Informateur

Stefan Kuks aan de slag als informateur 

HENGELO - BurgerBelangen heeft Stefan Kuks bereid gevonden om de rol van informateur op zich te nemen. In opdracht van BurgerBelangen verkent hij de mogelijkheden om een goede coalitie voor Hengelo te vormen. Kuks is met name bekend als watergraaf van Waterschap Vechtstromen. Onlangs hebben de dertien partijen die zitting nemen in de Hengelose gemeenteraad onder leiding van burgemeester Schelberg gesproken over het proces van de informatiefase.

BurgerBelangen behaalde bij de gemeenteraadsverkiezingen de meeste stemmen en gaat nu het voortouw nemen in de informatiefase. Alle partijen staan achter de keuze voor deze informateur. Lijsttrekker Han Daals: "We zijn blij dat we in Stefan Kuks iemand gevonden hebben die boven de partijen staat. Wij hebben het volste vertrouwen dat hij de informatie-opdracht tot een goed einde kan brengen." De informateur heeft de opdracht om, in gesprek met alle dertien fracties, de volgende vragen te beantwoorden: Wat zijn de belangrijkste thema’s die de agenda van Hengelo bepalen voor de komende vier jaar? Hoe staat het met het vertrouwen in de politiek in Hengelo en wat is er op dat vlak eventueel extra nodig? Op welke wijze wil de raad de komende vier jaar gaan samenwerken met de samenleving, binnen de raad en met het college?

De informateur doet na afloop van alle gesprekken rechtstreeks verslag van zijn bevindingen aan de raad. Daarin adviseert hij ook over passende vervolgstappen. Het streven is om dit voor Pasen te realiseren. De eindrapportage van de informateur is openbaar. Tussentijds rapporteert de informateur over de voortgang van het informatieproces.

Ruime ervaring als watergraaf

Stefan Kuks heeft als watergraaf van het Waterschap Vechtstromen ruime ervaring in het openbaar bestuur, zowel landelijk als regionaal. Hij is politiek ongebonden, heeft een grote betrokkenheid bij Twente en neemt zitting in diverse besturen. Naast zijn functie als watergraaf is hij tevens hoogleraar Innovatie en Implementatie van Waterbeleid aan de Universiteit Twente, en op nationaal niveau voorzitter van het Deltaprogramma Ruimtelijke Adaptatie.