Kinderen op het rugbyveld.
Kinderen op het rugbyveld.

Steeds meer kinderen bij Dragons

Algemeen

Het gaat goed met de jeugdtak van rugbyclub Dragons uit Hengelo. De laatste jaren zijn meer kinderen lid geworden. Nu hoopt Dragons de groei vast te houden. Er zijn de komende weken gratis introductietrainingen. “Het kader is klaar voor een uitbreiding van de jeugdafdeling”, zegt jeugdtrainer Matthijs Tempelman. 

HENGELO - Rugbyclub Dragons bestaat al vele jaren. Maar tot enkele jaren geleden was er amper sprake van jeugdrugby. “Zo’n vier jaar geleden kregen we meer jeugdleden. Daarvoor waren ze er praktisch niet”, schetst Tempelman de situatie van destijds. Dragons besloot vervolgens meer promotie te maken. Dat wierp vruchten af. “We zijn sinds vier jaar enorm gegroeid. Nu hebben we tussen de vijftig en zestig kinderen van zes tot ongeveer veertien jaar.” Rugby is echter een kleine sport. Clubs werken samen om teams te formeren. In deze regio zijn er ook nog rugbyverenigingen in Almelo, Enschede en OIdenzaal. “In een cluster werken we samen. Maar bij de jongsten hebben we een eigen team. Die spelen toernooien in de regio. Een toernooidag bestaat uit meerdere wedstrijden. Ook gaan we nog een keer naar Haarlem. Daar maken we een dagje uit van”, zegt Tempelman. De jeugdtrainer zegt dat er volop kader is om de jeugdteams goed te begeleiden. “Het kader is er wel. Nu hopen we dat er nog meer kinderen rugby gaan spelen bij ons.” De komende weken kan de jeugd kennismaken met rugby. Er zijn introductietrainingen. “Op woensdag 30 maart, 6 april, 13 april en 20 april kan iedereen gratis meedoen aan de trainingen op het rugbyveld aan de Pruisische Veldweg. Kinderen van 6 tot 16 jaar trainen bij Dragons op woensdag van 18.30 tot 19.30 uur. De volwassenen trainen op woensdag van 19.30 tot 21.30 uur. Aanmelden voor de introductietrainingen hoeft niet. Noppenschoenen zijn handig, maar niet perse nodig. Iedereen krijgt voor de training gratis een op maat gemaakt bitje.” Ook senioren kunnen rugbyen bij Dragons. Voor hen is er het zogeheten walking rugby.

rugbyclubdragons.nl

Matthijs Tempelman: “Rugby is een veelzijdige sport. Ieder heeft een eigen plek in het veld, waar de persoonlijke kwaliteiten helemaal tot z’n recht komen. Dat maakt de sport zo leuk. Ook naast het veld wordt veel georganiseerd. Het jeugdkamp, Sinterklaas, de kersttraining, de Hulsbeek-avond en de zomer-barbecue; allemaal hartstikke gezellig.”

‘Rugby veelzijdige sport’

‘We zijn sinds vier jaar enorm gegroeid’

door Stefan Wegdam

Afbeelding