De rommelmarkt van HKC enkele jaren geleden voor corona.
De rommelmarkt van HKC enkele jaren geleden voor corona.

‘Gelukkig kan het nu zonder regels’

Algemeen

Koopjesjagers kunnen zaterdag 2 april hun slag slaan bij HKC. De korfbalclub houdt een rommelmarkt. “Na afwezigheid van één jaar keert de rommelmarkt terug. De laatste keer was twee jaar geleden. Die werd begin maart gehouden, net voor de eerste lockdown. Vorig jaar was er geen rommelmarkt. Nu kan het gelukkig weer”, zegt woordvoerder Bert Wolf van HKC. 

HENGELO - De organisatie van de rommelmarkt van HKC wijkt ditmaal af van de traditie om het begin maart te houden. Dat heeft te maken met de versoepelingen van de coronamaatregelen. “Gelukkig kan het nu zonder regels. Mondkapjes en een QR-code zijn niet verplicht. We hebben de versoepelingen afgewacht. Gelukkig komen ze op tijd. Want de veldcompetitie van het korfbal is nog niet begonnen. We hebben de kleedkamers nodig voor de opslag van goederen. Na de rommelmarkt kunnen vanaf volgende week de kleedkamers weer door de korfballers gebruikt worden. Nu hoeft dat niet. Want de zaalcompetitie is nog bezig”, zegt Wolf. Een korfbalseizoen bestaat jaarlijks uit een competitie op het veld en in de zaal. In het voorjaar wordt er buiten op het veld gespeeld. Maar komende zaterdag wordt er niet gekorfbald op het complex van HKC. Dan kunnen belangstellenden voor zachte prijsjes alleraardigste spullen op de kop tikken. “We zijn blij dat we dit jaar weer een rommelmarkt kunnen houden. De vereniging krijgt dus niet nog een financiële tegenslag te verwerken. Want uiteindelijk doen we het voor de financiële ondersteuning van de club”, aldus Wolf. Zowel buiten als binnen is er van alles te koop. “Het grootste gedeelte van de rommelmarkt is overdekt.” Er is komende zaterdag volgens Wolf weer van alles te koop. “Onder meer brocante, lp’s, cd’s,  speelgoed, legpuzzels,  kleding,  glaswerk. Ook zijn er kerstspulletjes.” Meubels daarentegen ontbreken. De organisatie weet uit ervaring dat meubels doorgaans amper verkocht worden. 

De rommelmarkt is bij HKC aan de Ruysdaelstraat 2 op sportpark ‘t Wilbert. De verkoop zaterdag 2 april is van 9 tot 13 uur.

Bij HKC is er zaterdag niet alleen een grote verkoop van allerlei spullen. “Ook het broodje rommelmarkt is weer verkrijgbaar. Het rad van avontuur zal eveneens weer draaien. Bezoekers kunnen er leuke prijsjes winnen”, aldus Bert Wolf van HKC, die honderden belangstellenden verwacht. “Het begin is vaak het drukst. We hebben nog nooit bezoekers geteld. Maar direct na het begin om 9 uur zijn er al 150 tot 200 bezoekers op de rommelmarkt.”

Ook een rad van avontuur

‘Grootste gedeelte rommelmarkt is overdekt’

door Stefan Wegdam

Afbeelding