Afbeelding
Foto:

Kort nieuws

Op zoek naar sopraan en eerste alten

HENGELO - Vocaal Vrouwenensemble Miscellaneous is dringend op zoek naar nieuwe leden, met name sopranen en eerste alten. "Wij zijn een groep gemotiveerde vrouwen die graag bij elkaar komen om te repeteren, waarbij in de pauze veel zakken drop rondgaan. We noemen het ook wel de droppauze. We zijn niet professioneel geschoold, maar beschikken allemaal in enige mate over koorscholing en ervaring. Kun je van blad zingen? Kom dan eens kijken en luisteren of mee oefenen op onze repetitie. Graag vooraf aanmelden bij gertydost@gmail.com", laat het vrouwenensemble weten. De repetitie is op maandagavond om 20 uur in het muzieklokaal van Twickel Hengelo.

Praten over Alzheimer 

HENGELO - Dinsdagavond 29 maart is het volgende Alzheimer Cafe Hengelo. Dit keer met als thema gedragsverandering. Gedrag kan op verschillende manieren veranderen. Sommige mensen worden door dementie onrustig of hebben nergens zin in, worden apathisch. Anderen willen juist vaker knuffelen, zijn vrolijk en energiek of worden boos of achterdochtig. Het kan zijn dat je iemand hierin herkend als altijd. Het kan lastiger worden als dat gedrag nieuw is. Iemand heeft zich nooit eerder zo laten zien. Malou Bolscher, psycholoog, vertelt waar gedragsveranderingen vandaan komen en hoe je daarop kunt reageren. Alzheimer Café Hengelo is een ontmoetingsplek voor mensen met dementie en hun naasten. Iedere laatste dinsdag van de maand, entree gratis, Kulturhus Hasselo. Inloop vanaf 19 uur, aanvang 19.30 uur. Aanmelden kan via a.kleingebbink@wijkracht.nl 06-51467709.

Filmmiddag in museum 

HENGELO - Er is een filmmiddag uit de documentaireserie ‘Het was een mooie tijd' in Museum Hengelo. Woensdag 23 maart 14.30 uur. Entree drie euro. Documentaires met verhalen over werken in Hengelo in de tweede helft van de 20e eeuw. Twee documentaires met per documentaire een inleiding: Annie en Bernard ten Doeschot, ze hebben vanaf 1965 een melkbedrijf op Landgoed Twickel. Bert ten Doeschot is rond de eeuwwisseling boer op Landgoed Twickel.