Karin-Marijke Vis en Coen Wubbels in de bergen. Zondag zijn ze in Hengelo.
Karin-Marijke Vis en Coen Wubbels in de bergen. Zondag zijn ze in Hengelo.

Mix van boeken, muziek en kunst

Algemeen

Cultuurpodium Hengelo is terug van weggeweest. Tijdens de coronapandemie kon het vanzelfsprekend niet doorgaan. Maar nu staat Cultuurpodium Hengelo weer op de rol. “Het is zondag 27 maart de tweede keer dat we dit houden na de versoepeling van de maatregelen. Een maand geleden zijn we weer begonnen. Dat was enkele dagen na de inval van Rusland in Oekraïne. Daar is nog iets over gezegd op die zondagmiddag”, zegt medeorganisator Hans Hoes van Stichting Hengelo Leest.

HENGELO - Voor Cultuurpodium Hengelo geldt hetzelfde als voor andere organisaties van evenementen. Ze zijn blij dat er weer iets georganiseerd kan worden. Toch wil de organisatie ervoor waken dat het te druk wordt in de foyer van de schouwburg. “We vragen bezoekers zich aan te melden”, zegt Hoes. Een zestigtal belangstellenden waren een maand geleden bij de hervatting aanwezig. Nu is het dus de tweede keer. “Het is ook de voorlaatste keer van dit seizoen. Cultuurpodium Hengelo wordt gehouden van september tot en met april. Acht keer per seizoen”, zegt Hoes. Het programma is ook dit keer een mix van muziek, boeken en beeldende kunst. De muzikale intermezzo’s worden ditmaal verzorgd door vier leden van de band Djazz it up! Schrijfster Nicolet Steemers is komende zondag ook te gast bij Cultuurpodium Hengelo. Na enkele spannende romans zoals ‘Zachte heelmeesters’ en ‘Tweedracht’, legde zij zich lange tijd toe op het schrijven van audioseries. Met de thriller ‘Wat niet deert’ maakt ze een comeback naar het papieren boek. Het verhaal draait om een gezin waarvan de moeder 13 jaar geleden plotseling spoorloos is verdwenen. Een andere gast is Anita Boerrigter. Zij presenteert een selectie uit haar foto’s. Ook Karin-Marijke Vis en Coen Wubbels hebben hun komst toegezegd. Zij rijden al bijna twintig jaar de wereld rond in hun Land Cruiser. Ze doen daar verslag van in tijdschriftartikelen, blogs en op Facebook. Vorig jaar verscheen hun eerste boek. Nu is er een vervolg. Graffitikunstenaar Dimitri Rafael de Wit komt eveneens naar Hengelo.

Cultuurpodium Hengelo wordt van september tot en met april maandelijks gehouden door Stichting Hengelo Leest en Schouwburg Hengelo. Het programma duurt van 15 tot 17 uur. De toegang is gratis. Bezoekers dienen wel te reserveren bij de Schouwburg.

Programma van 15 tot 17 uur

‘Over inval Rusland in Oekraïne is ook iets gezegd’

door Stefan Wegdam

Afbeelding