Elena Gerardi geeft vanaf 5 april de cursus 'Italiaans op vakantie' bij de Volksuniversiteit Hengelo.
Elena Gerardi geeft vanaf 5 april de cursus 'Italiaans op vakantie' bij de Volksuniversiteit Hengelo.

Cursus ‘Italiaans op vakantie’ met Elena Gerardi vanaf 5 april

Algemeen

Mijn naam is Elena Gerardi en ik geef vanaf 5 april een cursus Italiaans op vakantie bij de Volksuniversiteit Hengelo e.o. Deze cursus is bedoeld voor iedereen die spreekvaardigheid wil opdoen voor zijn of haar vakantie in Italië en goed voorbereid op reis wil gaan.

HENGELO - Ik kom oorspronkelijk uit Turijn. Hier heb ik altijd gewoond. Aan de Universiteit van Turijn heb ik Engels en Frans gestudeerd. Ik had nooit gedacht dat ik ook Nederlands zou leren. In 2012 heb ik mijn Nederlandse man ontmoet en sinds enkele jaren woon ik samen met hem in Almelo. Als ik in Nederland ben, mis ik Italië: het landschap, de levensstijl en de lekkere pasta. Als ik in Italië ben, mis ik de Nederlandse efficiëntie, de lekkere pannenkoeken en het perfect gemaaide gras. Beide landen hebben hun mooie kanten. 

De redenen die Italië tot een boeiend en aantrekkelijk land maken zijn voor veel mensen verschillend. Sommigen vinden hun bestemming aan de zonnige stranden, anderen gaan op in de geschiedenis of worden geboeid door de vele cultuurschatten die het land rijk is. Ook gebeurt het niet zelden dat mensen die professioneel of bij toeval in aanraking komen met dit land er hun hart aan verliezen. De taal van een volk vormt tenslotte de basis van zijn karakter, zijn geest en cultuur. In het najaar geef ik beginners- en gevorderdencursussen, dan probeer ik deze verschillen in cultuur en gewoonten in het lesprogramma op te nemen. De focus ligt tijdens deze cursus op het communiceren in het Italiaans. A presto!

Elena Gerardi

De Volksuniversiteit Hengelo heeft veel cursussen en workshops voor een brede doelgroep. Leuk, leerzaam en inspirerend! Kijk op: www.volksuniversiteit-hengelo.nl