CDA Hengelo: "We zijn een 100% lokale partij met een sociaal gezicht en hart voor Hengelo."
CDA Hengelo: "We zijn een 100% lokale partij met een sociaal gezicht en hart voor Hengelo."

Mensen voorop: de visie van het CDA

Algemeen

Een fijne gemeente begint altijd bij mensen. Bij de wijkbewoners, verenigingen en bedrijven die Hengelo sterk maken. Er zijn ook uitdagingen, zoals betaalbaar wonen en de wachtlijsten in de zorg. Lijsttrekker Hanneke Steen is trots op de visie van het CDA Hengelo, waarin mensen weer voorop staan: “Hengelo is top, maar we zijn zeker nog niet klaar. Ik sta samen met ons team klaar om daar mijn schouders onder te zetten.”

HENGELO - Hengelo heeft alles in huis: veel verenigingen, goede voorzieningen, een top ROC en een prachtig buitengebied. Hengelo heeft de bedrijven, MKB’ers en infrastructuur om economisch van belang te zijn. En bovenal: we kennen noaberschap, veel vrijwilligers en mensen die omzien naar elkaar. Daar moeten we zuinig op zijn en dat moeten we versterken. Zo kunnen we de uitdagingen van deze tijd aan en kan de gemeente daarin voortouw nemen. Er moeten meer betaalbare huur- en koophuizen komen. Voor jongeren en senioren. Ook in Beckum, zo houden we het dorp vitaal. Ron Wesseling, nummer twee op de kandidatenlijst van het CDA: “Het CDA Hengelo is daarnaast voor een zelfbewoningsplicht: dat betekent dat je in het huis moet gaan wonen dat je koopt. Zo krijgen speculanten die betaalbare huizen voor de neus van jongeren wegkapen geen kans.”

Wijkcentra zijn het hart van de wijk. Daar is in het verleden op bezuinigd en we zien dat de ontmoeting bij een kopje koffie, een potje sjoelen of kaarten in de buurt wordt gemist. En daarmee werken we eenzaamheid onder ouderen in de hand. Het kan ook een plek zijn waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten, waar de wijkagent is en waar mogelijke problemen snel worden herkend. Het CDA vindt dat daar meer werk van gemaakt moet worden. Verenigingen en inwoners zijn het kloppend hart van Hengelo. Bovenop de buurtbonnen moet er volgens het CDA Hengelo een budget komen om goede ideeën snel te realiseren. Zonder veel gedoe en ellenlange besluitvormingstrajecten. Boter bij de vis. Hanneke Steen: “We zetten mensen voorop. De gemeente moet daarom een open houding hebben tegenover inwoners en hun ideeën om hun leefomgeving mooier en beter te maken. Zij lopen vaak tegen een ‘ja, maar…’ houding aan. Of subsidieaanvragen waar dikke mappen papier voor moeten worden ingeleverd bij de gemeente.” En daarmee komt niets van de grond. Het CDA Hengelo wil actief overtollige bureaucratie en ingewikkelde formulieren schrappen en geld reserveren voor goede ideeën. “Op deze manier worden de mogelijkheden die de gemeente biedt daadwerkelijk voor meer mensen en verenigingen toegankelijk.”

Gezondheid en welvaart zijn niet vanzelfsprekend. De gemeente moet een schild zijn voor mensen die ondersteuning en zorg nodig hebben. Gemeenteraadslid en nummer drie op de kandidatenlijst Bernadette Morskieft: “Zorg op maat leveren is een belangrijke plicht voor de gemeente. De kosten zijn hoog, omdat het geld voor zorg in de verkeerde dingen gaat zitten. Wachtlijsten in de jeugdzorg moeten kleiner worden door minder aanbieders, die genoeg behandelaars hebben om zorg te leveren en genoeg tijd om goed naar de cliënt te kijken. De inzet van ervaringsdeskundigen moet groter worden. Erkenning en herkenning voor dat wat je doormaakt is heel erg belangrijk. Zo zien we naar elkaar om.”

Het CDA Hengelo is een 100% lokale partij. In de afgelopen vier jaar was het CDA Hengelo de grootste oppositiepartij. Ondanks dat het CDA geen coalitieverantwoordelijkheid had zijn er wel mooie resultaten bereikt. Zo is het CDA initiatiefnemer geweest van de regeling Wederopbloei. Er is daarmee 800.000 euro aan coronasteun vrijgemaakt voor verenigingen en andere instellingen die geen recht hadden op steun vanuit de Rijksoverheid. Zo konden zij hun hoofd boven water houden en hun werk in de stad blijven doen. Die regeling krijgt een tweede leven in 2022. Het CDA ook trots op de aandacht die zij hebben kunnen geven aan het betrekken van jongeren bij het beleid van de gemeente en de aanpak van straatintimidatie, die dit jaar werkelijkheid gaat worden in Hengelo. Steen: “Zo hebben we laten zien, dat het CDA een 100% lokale partij is met een sociaal gezicht en hart voor Hengelo. Ons hele programma en onze kandidaten zijn te vinden op onze website.”

www.cdahengelo.nl

CDA Hengelo

‘Zorg op maat leveren is een belangrijke plicht’

Afbeelding