Plezier voor kinderen in de vakantie.
Plezier voor kinderen in de vakantie.

Handje helpen met vakantiespelen

Algemeen

De vakantiespelen in Hengelo wordt nieuw leven ingeblazen. Kinderen kunnen in twee vakanties op meer locaties spelen dan vorig jaar. “Maar we hebben daarvoor ook meer vrijwilligers nodig. Het zou mooi zijn als ze zich de komende tijd aanmelden”, zegt Errol Herder namens de organisatie van de vakantiespelen.  

HENGELO - Er zijn twee vakanties waarin de kinderspelen worden gehouden. “Als je iets goeds wilt doen voor de maatschappij, zou je moeten gaan helpen bij de vakantiespelen”, vindt Errol Herder. Er wordt geprobeerd om in de laatste week van de meivakantie en de laatste twee weken van de zomervakantie iets moois op poten te zetten. Dat is van 2 tot en met 6 mei en van 15 tot en met 19 en van 22 tot en met 26 augustus. Van maandag tot en met vrijdag zijn er dan activiteiten voor kinderen in de basisschoolleeftijd. “Het is bedoeld voor kinderen om weer bij elkaar te komen. Ze kunnen hun buurkinderen ontmoeten en bewegen. De vakantiespelen zijn vooral heel belangrijk voor kinderen die niet op vakantie gaan, maar ze zijn voor alle kinderen heel leuk.” Nu wil de organisatie uitbreiden. De komende vakantiespelen zijn op vier locaties. “Door de groei van het aantal locaties zijn nieuwe vrijwilligers nodig. Al met al ongeveer vijftien.”

Herder verwacht dat er wel belangstellenden zijn. “Vaak willen mensen helpen op de locatie als de spelen al begonnen zijn. Ze kijken er naar en vinden dat leuk. Maar wij zouden graag zien dat ze zich aanmelden. Dat maakt het gemakkelijker om het te organiseren. Ik verwacht dat er wel genoeg vrijwilligers zijn om het op alle locaties door te kunnen laten gaan”, zegt Herder. “Als vrijwilliger begeleid je in een grote groep activiteiten, die je zelf bedenkt. Je kunt ook alleen komen helpen wanneer het zover is en het organiseren aan anderen overlaten. Het voelt goed zoiets moois voor kinderen te doen. De vakantiespelen zijn altijd feest, dus is het heel gezellig”, weet Herder, die nu hoopt dat er zich belangstellenden melden. De vakantiespelen zijn op zeven plekken in Hengelo.

De vakantiespelen zijn bij Kulturhus Hasselo, De Tempel Groot Driene, De Hengelose Es, De Jeugd, ‘t Lansink, De Nijverheid en de dichtersbuurt. De dichtersbuurt is dit jaar voor het eerst een locatie voor de vakantiespelen. Het programma van de spelen verschilt per locatie, maar er komt ook veel overeen. Knutselen, springkussens, sporten, water en lekkernijen. Info en aanmelden: bel of whatsapp met Errol Herder op 06-17020877.

Aanmelden bij Errol Herder

‘Door de groei zijn nieuwe vrijwilligers nodig’

door Stefan Wegdam

Afbeelding