Susanne van den Beukel van de ChristenUnie.
Susanne van den Beukel van de ChristenUnie. Foto:

'Altijd opkomen voor de zwakkeren'

Op woensdag 16 maart vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. In deze rubriek stellen wij elke week lijsttrekkers voor. Deze keer: Susanne van den Beukel, ChristenUnie.

Wat vind je het mooiste stukje Hengelo en wat maakt dat de mooiste plek?

Susanne van den Beukel: “Voor mij is het speelbos met de pluktuin in het Weusthag het mooiste plekje van Hengelo. Daar is ook het beleefbos dat onderhouden wordt door IVN. Ik vind het fantastisch dat kinderen hier over de natuur kunnen leren, ondanks dat ze in de stad wonen. Sinds de coronatijd is iedereen zich veel bewuster geworden van groen in de stad en het meer gaan waarderen. Daarnaast is er de afgelopen jaren ook heel veel gebeurd in het Weusthag. Er zijn veel mooi initiatieven geweest door inwoners. Dit stukje Hengelo is wat mij betreft echt een parel!”

Waarin onderscheidt jouw partij zich het meest van de andere politieke partijen?

“Onze drijfveer is om altijd op te komen voor de zwakkeren. En dat betekent voor álle zwakkeren. Ook verslaafden, vluchtelingen, dak- en thuislozen verdienen onze aandacht. Verantwoordelijkheid voor hen is net zo belangrijk als mensen die leven met schulden of in armoede. Iedereen verdient onze hulp als ze niet mee kunnen komen, wat de omstandigheden ook zijn. Tegelijkertijd strijden we ook voor meer gelijkwaardigheid. We zien steeds meer een kloof ontstaan in de samenleving. Die willen we graag egaliseren. Dat is wat ons drijft en daar spannen we ons graag voor in.”

Wie zou je graag een compliment geven en waarom?

'We willen ook graag de ongelijkheid aanpakken'

“Ik vind dat iedereen die zich vrijwillig ergens voor inzet een compliment verdient, maar ik wil toch graag de mantelzorgers in het zonnetje zetten. Zij steken iedere dag opnieuw weer de handen uit de mouwen voor iemand die dichtbij ze staat. Dat verdient echt respect, want zij doen dit vrijwillig ondanks dat het voor sommigen heel zwaar is. Mantelzorgers doen zelf een stapje terug ten gunste van iemand anders. Niet te vergeten hoe veel jonge mantelzorgers er zijn waarvan we het bestaan niet eens weten. Petje af daarvoor! “

Waar wil je over vier jaar trots op zijn?

"Het zou mooi zijn als we over vier jaar horen dat de inwoners trots zijn op Hengelo. Dat ze hier graag wonen, het fijn vinden in Hengelo en dat zíj trots zijn op de stad. Wij kunnen als politiek daar de randvoorwaarden voor creëren. Daarvoor moeten we goed samenwerken, zowel met elkaar als raad als met de inwoners. In onze stad zit zo veel potentie en zoveel kennis, dat kunnen we veel sterker benutten. Daarnaast willen we ook graag de ongelijkheid aanpakken. Niemand mag in Hengelo tussen wal en schip vallen. Grote problemen zijn bijvoorbeeld de stijgende energie- en zorgkosten. De mentale gezondheid van jongeren is ook iets waar we ons veel zorgen om maken."

Susanne van den Beukel, ChristenUnie www.hengelo.christenunie.nl, gehuwd, zelfstandig ondernemer. 

Afbeelding