Voor de korte cursus Gitaarspelen is alleen goede zin hebben een pré; noten hoef je niet te kunnen lezen.
Voor de korte cursus Gitaarspelen is alleen goede zin hebben een pré; noten hoef je niet te kunnen lezen. Foto: PRl

Hoe muzikaal of creatief is jouw kind?

Oyfo is een ontmoetingsplek voor zowel bezoeker, cursist als scholier, met een techniekmuseum, een kunstenschool en een kunstpodium, waar iedereen welkom is. De jaarlijkse korte cursussen gaan weer van start.

HENGELO – Voor de kleinsten ging de eerste cursus al van start, waarbij kinderen van 1 tot 3 jaar samen met hun ouders muziek kunnen maken. De overige vijf korte cursussen beginnen allemaal begin maart, maar wees er snel bij, want vol is vol.


Tekenen voor tieners

Op maandag 7 maart start de cursus Tekenen voor tieners. “In het teken- en schilderatelier van Oyfo maken tieners tijdens deze workshop kennis met verschillende technieken en materialen. Tekenen met potloden is bij iedereen wel bekend, maar er wordt ook gebruikgemaakt van inkt, wasco, ecoline, houtskool en andere materialen. En dan is er ook nog tijd voor de verschillende tekentechnieken”, vertelt docent Mirna Limon.


Hoe tof zou het zijn om je eigen computergame te maken?

Ontdek je instrumenttalent

Voor kinderen van 6 tot en met 10 jaar start op zondag 6 maart de reis naar hun instrumenttalent. Of je nu wilt slaan, strijken, blazen of tokkelen. Elke week vertelt een docent over zijn of haar instrument en natuurlijk mogen de kinderen het instrument zelf uitproberen.


Computergame

“Hoe tof zou het zijn om je eigen computergame te kunnen maken? In de korte cursus Computergame, die vrijdag 11 maart start, wordt er stap voor stap geleerd hoe je een spannende, leuke of uitdagende game maakt. Jij bent dus de schrijver, regisseur, speler en vormgever ineen!”, legt docent Ben Kamphuis uit. De cursus is gericht op kinderen van 9 tot en met 12 jaar.


Kennismaken met glasfus

Ontdek de wereld van glas. In zes lessen worden de basistechnieken van het glas bewerken geleerd zoals glas snijden, slijpen en zandstralen. Om de technieken goed te leren beheersen wordt er gestart met een plaat vensterglas die je gaat bewerken tot op de laatste glaskruimel. Kennismaken met glasfusen start op maandag 7 maart voor volwassenen.


Leer gitaar spelen

Speel binnen acht weken je eerste nummer. Deze cursus behandelt de beginselen van het gitaarspelen en is gericht op het leren spelen van eenvoudige akkoorden en slagritmes. “Voor deze cursus is alleen goede zin hebben een pré, noten hoef je niet te kunnen lezen en een gitaar kan geleend worden”, aldus docent Christian Kuiper. De cursus is gericht op volwassenen en start op dinsdag 8 maart.


Voor het reguliere aanbod van Oyfo kan altijd een gratis proefles aangevraagd worden, om een keer een les uit te proberen. Meer informatie over bovengenoemde korte cursussen én natuurlijk het reguliere aanbod van Oyfo Kunstenschool staat op:

oyfokunstenschool.nl

www.lindameijer.nl