Het Nederlandsche Inkoopkantoor heeft in Hengelo een vestiging aan Oldenzaalsestraat 41.
Het Nederlandsche Inkoopkantoor heeft in Hengelo een vestiging aan Oldenzaalsestraat 41. Foto:

'Zilveren guldens veel meer waard dan u denkt'

Door het Nederlandsche Inkoopkantoor


Zilveren guldens: tot 1967 werden deze munten gebruikt als betaalmiddel in Nederland. Sindsdien is zilver echter sterk in waarde gestegen. Daarom zijn zowel zilveren guldens als rijksdaalders (2,5 gulden) tegenwoordig veel meer waard dan de waarde die op de munt zelf staat. Met name de afgelopen jaren is de zilverprijs enorm gestegen, wat een goede reden is om in deze periode de zilveren munten die u nog heeft bewaard in te wisselen voor euro's.
Een van de belangrijkste oorzaken van de hoge zilverprijs is de coronacrisis. Covid-19 werd vanaf maart 2020 een wereldwijd probleem, en precies een maand daarna zette de zilverkoers een enorme stijging in. Een verklaring hiervoor is dat de zilverkoers vaak stijgt in tijden van crisis. Mensen zijn in onzekere tijden bang dat hun geld daalt in waarde. Om dit te voorkomen, investeren deze mensen hun geld in zilver, goud of andere edelmetalen.
Een derde factor die ervoor zorgt dat dit moment een goede periode kan zijn om uw zilveren guldens en rijksdaalders te verkopen is de hoge inflatie. Veel mensen hebben gemerkt dat de inflatie in 2022 erg hoog was: veel goederen en producten zijn in prijs gestegen. Omdat zilver bescherming biedt tegen inflatie, gaan veel mensen in deze tijd investeren in zilver, waardoor de waarde van zilver stijgt.
Naast zilveren munten koopt Het Nederlandsche Inkoopkantoor ook andere gouden en zilveren munten in. Bij de filialen in Hengelo (Oldenzaalsestraat 41) en Oldenzaal (Steenstraat 16) is taxatie gratis en vrijblijvend. Zie ook

hetinkoopkantoor.nl

Afbeelding