Arjen Hoogervorst geeft bij het Nivon een lezing over perspectief.
Arjen Hoogervorst geeft bij het Nivon een lezing over perspectief. Foto:

Kort kort kort kort kort kort kort kort kort kort kort kort kort

Burgerlijke stand gemeente Hengelo

Geboren

-Meez Bas zv  B. Neijmeijer en S. Prins

-Lias zv T. Olde Riekerink en R.C. Herink

-Eline dv S. van Es en A. Boeren-

Isaak zv B.J. van Ommen en Z.Z. Eijzenbach


Huwelijken/ geregistreerd partnerschappen

-J. Janssen en M. Cuškovic


Overlijden

-A.M. Beldhuis

-A.M. Hoppe

-H.F. ter Hellen

-H.J. Wielens

-J. Slettenhaar

-J.G. van der Iest

-M.P. van Haarlem

-P.O. Tolud

-R.V.L.M. Vaanholt

-W.H.J. van der Pluym

-Y. Eliya


Bas Meester over koffie

Vervolg voorpagina

Stichting Bernhards Ontmoeting wil met de lezingenserie 'Het vuur in mij' mensen met een passie voor hun beroep een podium geven. Dit jaar staan vier lezingen gepland met Hengeloërs die betrokken en trots zijn op hun werk en dit graag willen delen.

Meer informatie staat op de website

www.bernhardsontmoeting.nl

Foodproject voor leerlingen: 'Wat eten we?'

Vervolg voorpagina

Leerkrachten in de regio Twente kunnen zich tot en met 4 maart aanmelden via educatie@oyfo.nl. Zij ontvangen dan een instructievideo en een link naar de online les, die op elk gewenst moment gebruikt kan worden. ‘Wat eten we in 2050?' kan ingezet worden als de leerlingen op school zijn, maar is ook heel geschikt om te gebruiken tijdens online thuisonderwijs.

Ja-jasticker niet voor weekkranten

HENGELO - In Hengelo wordt vanaf 1 juni Ja-Jasticker ingesteld. Met dit systeem ontvangen inwoners alleen ongeadresseerde reclamefolders als zij zo'n sticker op hun brievenbus plakken.

Het doel van de Ja-Jasticker is volgens de gemeente om papierafval te voorkomen. ''Bij invoering van de Ja-Ja sticker draaien de regels voor het bezorgen van reclamefolders om'', aldus een woordvoerder van de gemeente. ''Inwoners plakken de sticker als ze wél reclamefolders willen ontvangen. Inwoners die dat niet willen, hoeven dit niet langer aan te geven.''

De sticker geldt alleen voor commercieel drukwerk, zoals reclamefolders en niet voor wijkkranten, huis-aan-huisbladen of drukwerk van politiek, gemeente en buurtorganisaties.

Vanaf mei kunnen inwoners de sticker kosteloos online aanvragen of ophalen in het stadhuis.

Als het nieuwe systeem een terugloop van de oud papierinkomsten veroorzaakt, dan ontvangen verenigingen en scholen daarvoor compensatie van de gemeente. 

Bezoek de Vrouwencirkel

HENGELO - De Vrouwencirkel Hengelose es heeft weer een vol programma op agenda staan. 

Tijdens de vrouwencirkel kunnen vrouwen kennis maken met diverse ontspanningsactiviteiten.
Wat is er te doen? Op woensdag 23 februari is er yoga, op woensdag 2 maart mindfulness en op woensdag 30 maart mantra`s zingen.

De avonden duren van 19.00 tot 21.00 uur. Deelname is gratis.
De vrouwencirkel is een onderdeel van de vrouwengroep de Hengelose es en vindt plaats in wijkcentrum de Hengelose es aan de Uitslagweg 47.

Bingo mee met Juliana 32 en win prijsjes

HENGELO - Bij Juliana'32 wordt er weer bingo gespeeld en wel op donderdag 24 februari. Plaats van handeling is sportpark Groot Driene. 

De bingo duurt van 14.00 tot 16.30 uur. Kantine is open om 13.00 uur.

Lezing over archeologische topvondsten

HENGELO - Museum Hengelo houdt op dinsdag 22 februari een lezing over archeologische topvondsten uit Twente. Spreker is Dick Schlüter.
De lezing begint om 19.30 uur en vindt plaats in het Auditorium van Museum Hengelo aan de Beekstraat 51.


De entree is 5 euro. Donateurs betalen 3 euro.
Reserveren is verplicht en gaat via 074 -259 4216 of info@museumhengelo.nl.

''Twente wordt niet direct in verband gebracht met archeologische topvondsten. De vijf sierraden uit de Steentijd, IJzertijd en de (Vroege) Middeleeuwen zijn van internationaal belang'', zo laat het museum weten. ''Het gaat om een stenen hanger uit Usselo, een bronzen spiraalarmband met een La-Tène-kraal uit Vriezenveen, een Saksische bronzen mantelspeld met diermotieven uit Vasse, gouden oorhangers uit Hezingen en een gouden oorhanger voorzien van geslepen stenen uit Weerselo. De glans van deze vondsten roept ook vragen op met betrekking tot de historie van Twente.''

Kijk ook eens op

www.museumhengelo.nl

Hoogervorst over perspectief

HENGELO - In het kader van Cultuur en Natuur is er op maandag 28 februari vanaf 14.00 uur een presentatie in de Grote Zaal van het Nivon-centrum in Hengelo.  Zicht op perspectief, zo heet de lezing die dan Arjen Hoogervorst geeft.

Schilder, tekenaar, cursusleider Arjen Hoogervorst geeft deze lezing op basis van zelfstudie en jarenlange ervaring als schilder. Aan de hand van uitleg en voorbeelden wordt het fenomeen ‘perspectief' verklaard. ''De toehoorder kan hier zijn of haar voordeel mee doen, want doordat deze het verschijnsel begrijpt, wordt het toepassen van de regels eenvoudiger'', aldus het Nivon.


Opgeven kan bij Rob Lehr: roblehr@hetnet.nl of 06-30028403. De entree is 3 euro.











Afbeelding