Online foodproject

HENGELO - In samenwerking met de Rabobank Twente Achterhoek heeft Oyfo in Hengelo een speciaal cadeau voor basisschoolleerlingen van groep 6, 7 en 8 uit Twente. Deze leerlingen kunnen kosteloos deelnemen aan het online foodproject ‘Wat eten we in 2050?' 

Het is een interactieve online les waarbij leerlingen virtueel in het techniekmuseum onderzoeken wat het voedsel van de toekomst gaat zijn. In de online video worden leerlingen stap-voor-stap meegenomen door een Oyfo-docent.

De focus is gericht op vaardigheden als onderzoeken, experimenteren, ontwerpen en ontwikkelen waarbij er veel aandacht is voor duurzaamheid, techniek en creativiteit. Het digitale lesprogramma sluit onder meer aan op de kerndoelen voor 'Oriëntatie op jezelf' en 'de wereld en Kunstzinnige oriëntatie'.

Zie pagina 12



Foodproject voor leerlingen

Vervolg voorpagina


Leerkrachten in de regio Twente kunnen zich tot en met 4 maart aanmelden via educatie@oyfo.nl. Zij ontvangen dan een instructievideo en een link naar de online les, die op elk gewenst moment gebruikt kan worden. ‘Wat eten we in 2050?' kan ingezet worden als de leerlingen op school zijn, maar is ook heel geschikt om te gebruiken tijdens online thuisonderwijs.