Er is in Hengelo tijdens de voorjaarsvakantie van alles te doen en te beleven.
Er is in Hengelo tijdens de voorjaarsvakantie van alles te doen en te beleven.

Voorjaarsvakantie: Hengelo Promotie geeft tips

Algemeen

HENGELO - De voorjaarsvakantie nadert alweer. Ga je een dagje of meer wat leuks doen en zoek je nog inspiratie? Hengelo Promotie heeft een aantal tips voor je op een rij gezet.

Familiefilm Filmhuis draait stop-motionfilm ‘ Ook muizen gaan naar de hemel’
Bij Filmhuis Hengelo draait de stop-motionfilm ‘Ook muizen gaan naar de hemel’. Na een onverwacht ongeluk komen een jonge muis met een opvliegend karakter en een onzekere vos samen in de dierenhemel terecht. In deze nieuwe wereld moeten ze leren hun natuurlijke instincten te bedwingen om met elkaar de uitdagingen aan te gaan.
23 en 24 februari om 14.00 uur.

Workshop Upcycle je kleding in bieb Hasseler Es
Tijdens deze workshop ga je een zelf meegenomen kledingstuk (of stukken) verwerken tot een nieuw product. Je leert hoe een borduurmachine, naaimachine en plotter werken en gaat er daarna mee aan de slag voor je eigen kledingstuk. Bijvoorbeeld van T-shirt naar haarband.
26 februari van 10.30 tot 12.00 uur bij bibliotheek Hasseler Es.

Maak ‘t met Oyfo: ga helemaal zelf aan de slag
Kies uit één van de vele maakactiviteiten en ga zelf aan de slag. Bij de balie koop je een ticket voor de maakactiviteit die jij graag wilt maken en vervolgens ga je zelf aan de slag in de lokalen rondom het museum. Kies jij voor de tol, de bibberspiraal of de robot? Of ga je liever aan de slag met graveren?
21 tot en met 25 februari, 28 februari, 1 en 3 maart in verschillende rondes.

Nieuw bij Oyfo: Beat the Hackers Escape the Room
Nieuw bij Oyfo Techniekmuseum deze voorjaarsvakantie is de Beat the Hackers Escape the Room. Durf jij het aan om jezelf op te sluiten en de uitdaging aan te gaan? Je wordt uitgedaagd om binnen 10 minuten alle puzzels en raadsels in de escaperoom op te lossen, waarna de deur weer open gaat. De deelname aan de escaperoom is gratis. Wel dien je een ticket voor Oyfo Techniekmuseum te kopen.
19 tot en met 21, 26 en 27 februari tussen 11.00 en 13.00 uur en 15.00 en 17.00 uur.

Licht Hengelo: maak een dansje
Breng tijdens de vakantie een bezoekje aan LICHT Hengelo en doe mee aan de TikTok/Instagram-challenge. Er is een heuse Hengelo jingle gemaakt met een bijpassend dansje. Door dit dansje na te doen bij een van de LICHT objecten en te delen op social media maak je kans op leuke prijzen.