Afbeelding
Foto:

'Het was een mooie tijd' over Henk en Anita van der Struik

HENGELO - Deel negen uit de documentaireserie ‘Het was een mooie tijd’ draait op woensdag 16 februari vanaf 14.30 uur in het Museum Hengelo. De middag begint om 14.30 uur.

Reserveren is verplicht en gaat via 074 – 259 4216 of info@museumhengelo.nl.

'Het was een mooie tijd’ zijn documentaires met verhalen over werken in Hengelo in de tweede helft van de twintigste eeuw. De documentairemakers zijn André Mossel en Wil Zwienenberg.
De avond bestaat uit twee documentaires met per documentaire een korte inleiding. Alle documentaires zijn ondertiteld.

Deze keer gaat het over Anita en Henk van der Struik. Ze zijn vanaf de jaren zestig werkzaam bij Spuit- en Moffelinrichting aan de Parallelweg SS.

Vanaf 1963 stond aan de Parallelweg SS (SS staat voor StaatsSpoor) een spuit- en moffelinrichting voor particulieren en bedrijven. Hoewel het een klein bedrijf is, heeft het veel grote klanten. Voorbeelden daarvan zijn Mecano, Temsie (de Hengelose tegenhanger van Mecano), het warenhuis V&D en Center Parcs. In 1993 nemen Henk en Anita van der Struik het bedrijf over van de oom van Henk. Vernieuwingen worden doorgevoerd en Anita houdt zich vooral bezig met de boekhouding van het bedrijf. Henk gaat zich specialiseren in zijn vakgebied. Als Anita lichamelijke problemen krijgt, blijft zij toch nog de boekhouding doen. Henk gaat de bedrijfsvoering combineren met die van mantelzorg in een gezin met twee kinderen. De documentaire vertelt het verhaal over vakmanschap en veerkracht binnen een voormalig bedrijf in Hengelo.

Kijk voor meer informatie ook op de website

www.museumhengelo.nl

Alzheimer Café

Vervolg voorpagina

Het café vindt plaats in het Kulturhus Hasselo. De avond begint om 19.30 uur. Aanmelden is nodig en kan via a.kleingebbink@wijkracht.nl of 06-51467709.
Voor wie niet in de gelegenheid is om naar het Alzheimer Café te komen, kan een samenvatting zien op het YouTubekanaal van Wijkracht en de website van Alzheimer Nederland, bij het regionale nieuws.