Kinderen kunnen bij de Twentse Maakplaatsen een high techworkshop volgen.
Kinderen kunnen bij de Twentse Maakplaatsen een high techworkshop volgen. Foto:

Maak 't allemaal in de schoolvakantie

Kinderen kunnen elke schoolvakantie bij de Twentse Maakplaatsen (in de lokale bibliotheek of kultuurhuis) een high techworkshop volgen waarin zij uitgedaagd worden om nieuwe technieken te leren en zich creatief te ontwikkelen binnen verschillende maakprocessen.

HENGELO - ''Het thema duurzaamheid is daarbij de rode draad en gelukkig kunnen zij hier deze voorjaarsvakantie weer volop mee aan de slag bij bibliotheek Hengelo'', aldus de organisatie.

High tech

Op zaterdag 26 februari gaan kinderen van 8 tot en met 11 jaar bezig met het upcyclen van kleding in de nieuwste high techworkshop. ''Kinderen leren hoe een borduurmachine, naaimachine en plotter werkt en geven hun eigen meegenomen kledingstuk een tweede leven door het te verwerken tot een nieuw product, bijvoorbeeld van T-shirt naar haarband of een standaard spijkerbroek pimpen met textielstickers.''
Kinderen kunnen van 10.30 tot 12.00 uur in de vestiging Hasseler Es de workshop volgen of van 13.30 tot 15.00 uur bij de bibliotheek in het centrum.
Meer informatie en inschrijving voor deze workshop kan via www.bibliotheekhengelo.nl/programma. De kosten voor deelname bedragen 2,50 euro per kind.

KidsLab

Met de online KidsLab workshops zijn ontwerp- en maakworkshops ook toegankelijk voor kinderen vanuit huis. Deze sluiten thematisch aan bij de vakantieprogrammering van de Twentse Maakplaatsen. De organisatie: ''Zo ontwerpen 9- tot en met 12-jarigen op woensdag 23 februari (15.00 tot 16.30 uur) samen met onze techniekcoach een textielsticker met het softwareprogramma Inkscape. Met het in ons MaakMeeLab geproduceerde ontwerp - die per post wordt toegestuurd – kunnen zij thuis eigen kleding of een tas pimpen en het ook een tweede leven geven.''
Opgeven voor de gratis workshops is niet nodig.
Meer informatie en alle benodigdheden om je kind(eren) deel te laten nemen aan online KidsLab workshops staat op www.tetem.nl/athome/kidslab.

Met het high techprogramma bij de Twentse Maakplaatsen ontwikkelen de deelnemers een maker-mindset en 21ste-eeuwse vaardigheden, die helpen om zich een beeld te vormen van de snel veranderende leef- en leeromgeving. ''Door nieuwe technologieën aan te bieden waarmee kinderen niet zo snel thuis of op school mee in aanraking komen, maken we ontwerp- en maakcultuur toegankelijk voor iedereen. Het online KidsLab programma is een online aanvulling hierop.''

'Het thema duurzaam-heid is derode draad'

Geef kleding een tweede leven met technieken uit het high techprogramma

Afbeelding