Afbeelding

Astrid Spit maakt prentenboek voor dreumesen, peuters en kleuters

Algemeen

HENGELO - Astrid Spit uit Hengelo heeft een hart voor peuters. Ze geeft vrolijke lessen aan deze kinderen: dansen en bewegen op muziek. Nu heeft ze ook een prentenboek uitgebracht. Dat gaat over Lila, een danspoppetje.   

Honderd boeken over het danspoppetje Lila zijn er gedrukt. Nu hoopt Astrid ze uiteraard te verkopen.

Het is haar eerste prentenboek. Het idee om een boek te maken, ontstond bijna twee jaar geleden. In de eerste lockdown ging ze er serieus over nadenken. “Ik had toen meer tijd”, zegt de Hengelose, die onder de naam Peuterpassie lessen geeft aan peuters.

Astrid is dansdocente. “De lessen voor peuters zijn in het gebouw van de Hengelose Revue en basisschool De Telgenkamp in Hengelo. Spelenderwijs probeer ik peuters ook iets te leren. Dat kan onder meer met rekendans en taaldans. Rekenen en taal kan leuker zijn door het met dansen te combineren. Ze leren het dan spelenderwijs”, zegt Astrid over haar lessen. Dat doet ze inmiddels bijna vier jaar.

Astrid komt ook langs op locatie voor een workshop. Kinderdagverblijven of peuterspeelzalen kunnen haar daarvoor benaderen. Dansen gebeurt dus niet alleen in het gebouw van de Hengelose Revue en de zaal van De Telgenkamp. Peuters en kleuters zijn een doelgroep, die haar enorm aanspreekt. Astrid volgde tevens een opleiding tot peuterdans- en kleuterdansdocente.

Maar bijna twee jaar geleden ging ze ook tekenen en schrijven. Dat deed de Hengelose niet zomaar. Het was de opmaat tot een prentenboek. Daarin staat het danspoppetje Lila centraal. “De teksten en tekeningen waren eind vorig jaar gereed. Nu is het boek uitgekomen in een oplage van honderd stuks. Het prentenboek is vanaf nu ook te koop via de website voor 14,95 euro.”

Het boek telt 32 pagina’s. “Het is voor dreumesen, peuters en kleuters: van anderhalf tot en met vijf jaar. Het is een voorleesboek. Kinderen op die leeftijd zijn nog te jong om zelf te lezen.” Bijdrukken is mogelijk. Maar eerst wil ze afwachten hoe groot de vraag de eerste druk is. Astrid sluit niet uit dat er nog meer prentenboeken van haar hand verschijnen. “Ik zit vol ideeën. Maar nu probeer ik eerst om mijn eerste prentenboek te verkopen. Daarmee wil ik ook naar de winkels.” 

Elke vrijdag biedt Peuterpassie een vrolijke les aan voor de allerjongste kinderen. De lessen duren een half uur, van 10.00 tot 10.30 uur. “Samen met papa of mama een half uurtje qualitytime. Spelen, dansen en bewegen op muziek met verschillende materialen. De lessen worden gegeven in de danszaal van de Hengelose Revue aan de Torenlaan 5-3”, laat Astrid weten. 

Ouders kunnen met zoon- of dochterlief een kijkje nemen en meedoen. Er is een gratis proefles. “Dans gezellig met ons mee.’’ Aanmelden kan via info@peuterpassie.nl

Kijk voor meer informatie ook op de website www.peuterpassie.nl