Aveleijn got Talent. Zo heet de talentenjacht van Aveleijn.
Aveleijn got Talent. Zo heet de talentenjacht van Aveleijn.

Aveleijn: Doe mee aan jaarlijkse talentenjacht

Algemeen

BORNE -  Aveleijn got Talent gaat weer van start. De talentenjacht voor mensen met een verstandelijke beperking kon twee jaar niet doorgaan wegens corona.

Belangstellenden kunnen inschrijven voor de audities op woensdag 23 en vrijdag 25 februari.
Binnenkort staan deelnemers weer te stralen tijdens de audities in het Kulturhus in Borne. Het bureau evenementen van zorgaanbieder Aveleijn houdt deze talentenjacht al jaren en in het verleden hebben enkele deelnemers zelfs het Knoopgala op televisie gehaald. Dan stonden ze zomaar naast bekende Nederlanders als Paul de Leeuw.

Volgens Karin Emmerink van de organisatie hunkeren deelnemers naar het podium van de audities. Ze benadrukt dat de zoektocht naar nieuw talent niet alleen over zingen gaat. ‘’Heb je een leuke goocheltruc, wil je een andere verrassende act opvoeren of kun je goed moppen tappen, gewoon aanmelden en meedoen. Bovendien hoef je niet perse te kunnen zingen als je met een mooi liedje naar de auditie komt. Playbacken vinden we ook hartstikke gaaf.’’

Ook deelnemers van andere zorgcentra in de regio zijn van harte welkom. ‘’We zijn hier ooit voor onze cliënten mee begonnen en merkten dat er ook veel belangstelling bestond vanuit andere zorgaanbieders. Dat is alleen maar mooi. Iedereen met een verstandelijke beperking moet mee kunnen doen.”

Natuurlijk willen deelnemers hoge ogen gooien als ze meedoen aan de audities. Aveleijn is het echter niet om het competitie-element te doen. ‘’Met deze audities willen we cliënten vooral helpen en stimuleren bij de ontwikkeling van hun talent. Want iedereen heeft een talent. We werken met categorieën, zodat alle deelnemers een eerlijke kans krijgen om door te gaan naar de voorrondes. Daarna ligt misschien wel de grote finale in het verschiet. Je weet maar nooit.”

Aanmelden kan op de website van Aveleijn: www.aveleijn.nl