Iedereen is welkom om Bij Mozart binnen te lopen.
Iedereen is welkom om Bij Mozart binnen te lopen.

Bij Mozart nieuwe ontmoetingsplek voor Hengeloërs

Algemeen

HENGELO - Anderen ontmoeten, samen activiteiten ondernemen of gewoon even een kop koffie drinken en een gesprek voeren; Bij Mozart kan dit op een ongedwongen manier. Deze nieuwe ontmoetingsplek aan de Mozartlaan 161 is een initiatief van Ixta Noa, Mediant en Wijkracht.

De drie organisaties met kennis en ervaring op het gebied van (psychisch) welzijn zien dat zeker in deze tijd mensen behoefte hebben aan ontmoeting. ‘’Onder de mensen zijn, tegen iemand aanpraten of even samen een potje kaarten; het kan nét dat steuntje in de rug zijn voor mensen’’, aldus een woordvoerder.

Bij Mozart is van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur geopend. Iedereen die wil, kan binnenlopen. Bij Mozart houdt ook verschillende (sport)activiteiten zoals wandelen. Door het combineren van sociale contacten en fysieke en creatieve activiteiten willen de initiatiefnemers werken aan het verbeteren van de algehele gezondheid (fysiek en mentaal) van mensen.

Iedereen kan en mag Bij Mozart binnenlopen. ‘’Denk aan mensen die behoefte hebben aan meer sociale contacten, op zoek zijn naar een luisterend oor of hulp willen bij een lastige situatie in hun leven.’’


Elke werkdag is er een professional of ervaringsdeskundige aanwezig.

De professional/ervaringsdeskundige biedt een luisterend oor, informatie, advies en kan waar nodig doorverwijzen.