Cecile van der Vossen geeft de cursus Mensfilosofie bij de Volksuniversiteit Hengelo.
Cecile van der Vossen geeft de cursus Mensfilosofie bij de Volksuniversiteit Hengelo.

Cécile van der Vossen: cursus Mensfilosofie bij Volksuniversiteit

Algemeen

Door Cécile van der Vossen - Ik ben Cécile van der Vossen en geef vanaf 3 maart de cursus ‘Mensfilosofie’ bij de Volksuniversiteit Hengelo e.o.

Sinds ik gepensioneerd docente ben, geef ik met veel genoegen cursussen bij de Volksuniversiteit. Na mijn studie Germanistiek in Amsterdam, heb ik 3 jaar postdoctoraal filosofie gestudeerd in Rome en sinds ik terug ben doe ik niets liever dan lessen filosofie geven. Hier ligt mijn grote passie.

In het middelbaar onderwijs heb ik anderen Duits geleerd, maar er is een wetenschap die mijns inziens véél belangrijker voor het leven en veel interessanter is dan een vreemde taal: de filosofie, die de alomvattende, diepste kennis van de realiteit zoekt; en de theologie, die de geopenbaarde waarheden bestudeert. 

Mijn ervaring is dat veel mensen geen idee of een verkeerde opvatting hebben van wat filosofie is, maar wie zich er eenmaal een beetje in verdiept, geniet van de schoonheid en het belang van deze kennis. Tijdens deze hoorcolleges behandel ik de stroming - of beter gezegd de filosofische bestudering - waarvan ik denk dat deze de beste kennis van onze menselijke natuur oplevert. En met deze tools heeft iedereen de criteria om zélf te bestuderen wat in andere opvattingen over de mens wel of niet waar is.

De Volksuniversiteit Hengelo heeft voor jong en oud diverse interessante cursussen en workshops. Of men nu op zoek is naar praktische vaardigheden of graag in het algemeen iets bij wil leren. Voor iedereen is wel een cursus te vinden! Kijk voor het actuele aanbod en meer informatie op de website van de Volksuniversiteit Hengelo: www.volksuniversiteit-hengelo.nl