Nieuwe taxistandplaats bij het Kloosterhof voor uitgaanspubliek in Hengelo

HENGELO - Er komt een nieuwe taxistandplaats voor uitgaanspubliek bij parkeerplaats Kloosterhof en wel tussen het station en winkelcentrum Thiemsbrug.

De taxistandplaats was altijd op het marktplein. Het marktplein krijgt echter een nieuwe inrichting. De taxistandplaats voor nachthoreca is daarom niet meer te gebruiken.

''De nieuwe taxistandplaats ligt dicht bij de nachthoreca. Zo wordt voorkomen dat het uitgaanspubliek langere afstanden door de binnenstad moet lopen om een taxi te bereiken waardoor eventueel overlast kan ontstaan'', zo laat de gemeente weten.

Zie pagina 17


Nieuwe taxistandplaats

Vervolg voorpagina

Daarnaast biedt de locatie rondom het Kloosterhofparkeerterrein volgens de gemeente voldoende ruimte om - ook als het druk is - alle taxi's een plek te geven. ''Als het nodig is, dan is er ook voor grotere voertuigen voldoende plek aanwezig. De afstand tot woningen is op deze locatie voldoende om eventuele geluidsoverlast te voorkomen.''

De nieuwe taxistandplaats blijft in stand totdat daar de uitvoering begint van het project Lange Wemen. Dit is naar verwachting begin 2024.

Kijk voor meer informatie ook op

www.hengelo.nl/nieuwetaxistandplaats