Het tweede gedeelte van het nieuwjaarsconcert wordt verzorgd door de JeBentWieJeBand.
Het tweede gedeelte van het nieuwjaarsconcert wordt verzorgd door de JeBentWieJeBand.

Nieuwjaarsconcert Eendracht-Excelsior op zondag 13 februari

Algemeen

HENGELO - De koninklijke Hengelose muziekvereniging Eendracht-Excelsior geeft op zondag 13 februari een nieuwjaarsconcert in Schouwburg Hengelo.

Het concert begint om 14.30 uur. De toegangsprijs is 8,50 euro. Kinderen tot en met 16 jaar kunnen gratis naar binnen. De kaartverkoop verloopt va Schouwburg Hengelo.

Het concert wordt gegeven door het harmonieorkest en de JeBentWieJeBand. Dit concert stond oorspronkelijk reeds in januari gepland, maar kon door de lockdown niet doorgaan.

Het Harmonieorkest verzorgt het eerste gedeelte van het concert. Zij brengen, naast traditionele muziek tijdens een Nieuwjaarsconcert ook filmmuziek van James Bond.

Het tweede gedeelte van het concert wordt verzorgd door de JeBentWieJeBand. ‘’Met hun mooie vertolking van pop- en rockmuziek en sfeervolle ballads zijn zij in staat om weer een heel andere muzikale sfeer neer te zetten’’, zo laat de vereniging weten.

In afwijking van de gebruikelijke theateropstelling met tribune, is er nu een cabaretopstelling met tafels en stoelen, op veilige gepaste afstand van elkaar. Er is geen pauze.
In verband met de coronamaatregelen mag er maar een beperkt aantal bezoekers plaatsnemen in de Middenzaal. ‘’Het is daarom raadzaam bijtijds vooraf kaarten te reserveren en niet te wachten tot de middag zelf.’’

Eendracht-Excelsior wordt koninklijk!

‘’In het najaar van 2019 gingen de Hengelose Orkestvereniging De Eendracht en de koninklijke Muziekvereniging Excelsior uit Hengelo met veel enthousiasme van bestuur en leden een fusie aan en werden samen de Hengelose Muziekvereniging Eendracht-Excelsior’’, zo laat een woordvoerder weten. ‘’Ten tijde van de fusiebesprekingen de daartoe gehouden ledenvergaderingen rees vanuit de leden de vraag, hoe om te gaan met het predicaat koninklijk dat de KMV Excelsior voerde. De HOV De Eendracht had een koninklijke vermelding. Een aantal leden zou het bijzonder op prijs stellen als het predicaat ‘koninklijk’ in de nieuwe naam gevoerd zou mogen worden.’’

Onlangs kwam na bijna 2 jaar het positieve antwoord van het secretariaat van de burgemeester van Hengelo. ‘’Vanzelfsprekend voelt de muziekvereniging zich bijzonder vereerd dat het predicaat koninklijk mag worden toegevoegd aan de naam die sinds de fusie in 2019 wordt gevoerd.’’

Kijk voor meer informatie ook eens op de website www.eendrachtexcelsior.nl

Muziekvereniging Eendracht-Excelsior geeft op zondag 13 februari een nieuwjaarsconcert in Schouwburg Hengelo.