Streetsoccer in de hangar van vliegveld Twente. Het toernooi is verplaatst.
Streetsoccer in de hangar van vliegveld Twente. Het toernooi is verplaatst.

Streetsoccertoerooi Rotary Hengelo Driene en Hengelo Sport naar mei

Algemeen

HENGELO - Het streetsoccertoerooi van Rotary Hengelo Driene en Hengelo Sport is verplaatst naar mei. Dit besluit is genomen na de laatste persconferentie over de coronamaatregelen. Het uitstel komt niet als een verrassing. Maar het goede nieuws is dus dat het wel door kan gaan. “We willen de kinderen dit leuke toernooi niet onthouden”, aldus medeorganisator Marion Weinberg.  

Het Rotary streetsoccertoernooi is populair. De vorige keer deden meer dan duizend kinderen mee. Ook de animo onder de basisscholen werd groter. Maar het is inmiddels alweer twee jaar geleden dat de laatste editie van dit voetbaltoernooi voor kinderen werd gehouden. 

Net voor de uitbraak van het coronavirus werd er gevoetbald in Hangar 11 op vliegveld Twente. Vorig jaar ging er een streep door het streetsoccertoernooi. Veel kinderen vonden dat jammer. “Ze vroegen al wanneer het weer wordt gehouden”, zegt Weinberg. 

De organisatie besloot voor de editie van dit jaar weer een inschrijving te openen. De aanmelding gaat via de site Hengelo Sport. Voor de editie van dit jaar kwamen andermaal tal van inschrijvingen binnen. “Ruim honderd teams hadden zich al ingeschreven.” Het toernooi voor leerlingen van groep zes, zeven en acht zou in de tweede week van februari worden gehouden. Maar de organisatie moest uiteraard een slag om de arm houden. Na de vorige persconferentie is besloten het streetsoccertoernooi naar het voorjaar te verplaatsen. Drie maanden later dus. 

Waarschijnlijk wordt er buiten gevoetbald. Dat kan op de landingsbaan. “We hebben besloten het streetsoccertoernooi te verplaatsen naar 10, 11 en 12 mei”, aldus Anja Venhoeven en Marion Weinberg. “Wij willen als organisatie de kinderen dit leuke en sportieve toernooi niet onthouden. Wij vinden sporten erg belangrijk en willen ook graag onze goede doelen blijven steunen.” Meer dan honderd teams hadden zich inmiddels aangemeld. “Die zijn op de hoogte van deze beslissing. Opnieuw aanmelden hoeft niet. We laten deze teams in het speelschema staan”, aldus Weinberg. Aanmelden kon tot 12 januari.

De deelname is gratis, maar er wordt een vrijwillige bijdrage van één euro per kind gevraagd voor twee goede doelen. Dat zijn het Jeugdfonds Sport en Cultuur Hengelo-Borne en stichting Special Heroes.