Ziekenhuis ZGT heeft speciaal voor vrijwilligers van ZGT een boek vol verhalen geschonken.
Ziekenhuis ZGT heeft speciaal voor vrijwilligers van ZGT een boek vol verhalen geschonken.

Ziekenhuis ZGT bedankt vrijwilligers met boek

Algemeen

HENGELO - Speciaal voor vrijwilligers van ZGT heeft het ziekenhuis ze een boek vol verhalen geschonken: Het jaar van de vrijwilliger 2021: Heel veel veren. ‘’Deze authentieke verhalen onderstrepen het belang van de inzet van vrijwilligers’’, aldus ZGT.

‘’Onze vrijwilligers zijn onmisbaar in ZGT. Dagelijks maken zij het verschil voor die ander. Met tijd en aandacht staan zij belangeloos voor patiënten, bezoekers en collega’s klaar. Voor het goede en belangrijke werk dat zij doen, wilden wij als ziekenhuis graag iets persoonlijks teruggeven. Iets tastbaars. Iets dat symbool staat voor hun gastvrijheid’’, zo laat een woordvoerder van ZGT trots weten.

Elly Leferink, coördinator vrijwilligers, vertelt: “Het is een boek met bijzondere verhalen voor en door vrijwilligers. Verhalen die vertellen over hun belevenissen in ZGT. Verdrietige en mooie momenten bij ontvangst en verblijf in ons ziekenhuis. Prachtige verhalen die je raken zijn in dit boek gebundeld en geven het vrijwilligerswerk een gezicht. Vrijwilligershelpen patiënten en bezoekers een dergelijk bezoek lichter te maken. Waar mogelijk zo licht als een spreekwoordelijk veertje.’’

Mede-initiatiefnemer Rian Melenboer vult aan: “Voor onze patiënten is een ziekenhuisbezoek meestal een zware periode of een moeilijk moment. Het boek gaat over onze vrijwilligers die zich inzetten voor ons ziekenhuis en dus ook voor onze patiënten. Het zijn Twentse Helden, behulpzaam en met oprechte interesse voor de medemens. Het boek vertelt de unieke verhalen van vrijwilligers die samen al vele jaren, vele uren per week besteden aan het helpen van andere mensen.”

De woordvoerder van het ziekenhuis laat weten: ‘’Ook het verschil helpen maken? Het verschil maken en ook thuiskomen met bijzondere verhalen over je vrijwilligerswerkbij ZGT? Of wil je meer informatie? Kijk op www.zgt.nl/vrijwilligerswerk of e-mail naarvrijwilligers@zgt.nl.’’