Quinty van Dijk: ''We krijgen meerdere catwalktrainingen. Ook zijn er sportdagen.'' (Foto: Roy Froma)
Quinty van Dijk: ''We krijgen meerdere catwalktrainingen. Ook zijn er sportdagen.'' (Foto: Roy Froma)

Hengelose Quinty van Dijk de mooiste van Overijssel?

Algemeen

HENGELO - Wordt Quinty van Dijk uit Hengelo de mooiste van heel Overijssel? Die kans is zeker aanwezig. De 22-jarige is namelijk een van de finalisten van Miss Beauty van Overijssel 2022. De finale is op 20 maart. De komende weken kan iedereen op haar stemmen.

Het worden spannende weken voor Quinty. De 22-jarige inwoonster van Hengelo maakt namelijk kans tot de mooiste van Overijssel uitverkoren te worden. Vanzelfsprekend hoopt ze daar op. Maar er is ook geen man overboord als het niet lukt. Quinty heeft zich namelijk zonder hoge verwachtingen aangemeld. “Ik zie wel hoe het gaat. Met die instelling ben ik eraan begonnen. Het scoutingsprofiel van Miss Beauty van Overijssel 2022 wilde me volgen op Instagram. Dat verzoek heb ik geaccepteerd. Daarna heb ik besloten me aan te melden. Dat was in het najaar. Het leek me wel leuk om via deze uitverkiezing nieuwe mensen te leren kennen. Uiteraard kunnen we ook van elkaar leren”, zegt ze.

Inmiddels is ze dus doorgedrongen tot de finale. Twintig finalisten zijn er. Eerst was er een fotoselectie, daarna volgde enkele weken geleden een casting. “In totaal waren er 550 aanmeldingen voor de fotoselectie. Na die voorselectie vielen er al veel af. Maar ik weet niet hoeveel meiden exact naar de casting mochten. Miss Beauty van Overijssel bestaat trouwens uit twee leeftijdscategorieën: teenies tot 19 jaar en vrouwen vanaf 19 jaar.”

Op de casting maakte Quinty een prima indruk. De jury maakte daarna bekend dat ze naar de finale mocht. Die is op zondag 20 maart in het Theaterhotel in Almelo. In de komende weken staan er nog tal van activiteiten op stapel. “We krijgen meerdere catwalktrainingen. Ook zijn er sportdagen. Dat vind ik leuk want in mijn vrije tijd ga ik ook graag naar de sportschool. Daarnaast zetten we ons in voor een goed doel.” 

De finalisten moeten zoveel mogelijk geld inzamelen voor de Linda Foundation. “De opbrengst gaat naar gezinnen, die het financieel moeilijk hebben. De eerste donaties heb ik al binnen.”

Iedereen kan tot 20 maart stemmen op Quinty van Dijk. “Dat kan per sms naar 3010 met de tekst ‘Poll Overijssel Quinty.’ Dan gaat de stem naar mij. De kosten zijn 1,10 euro per ontvangen bericht.”

Het aantal stemmen wordt meegewogen in de finale. Andere criteria zijn de inzet voor de Linda Foundation, gedrag en motivatie en het oordeel van de jury.