Met behulp van periodiek urineonderzoek samen toewerken naar een persoonlijke gezondheidsmonitor. Dat is het idee achter het Urimon-onderzoek.
Met behulp van periodiek urineonderzoek samen toewerken naar een persoonlijke gezondheidsmonitor. Dat is het idee achter het Urimon-onderzoek. Foto:

Urimon-onderzoek voor inwoners van Hengelo

Na Haaksbergen, Delden, Enschede, Almelo en Oldenzaal is het vanaf nu ook voor inwoners van Hengelo mogelijk om mee te doen aan het Urimon-onderzoek.

HENGELO - In het Urimon-onderzoek wordt onderzocht of het in de toekomst mogelijk is om door periodiek urineonderzoek, ziektes zoals kanker en hart- en vaatziekten vroegtijdig op te sporen. ''U kunt meedoen aan het onderzoek als u tussen de 45 en 75 jaar bent en over een stabiele gezondheid beschikt'', zo laat Urimon weten.

Deelname houdt in dat men elke drie maanden (vier keer per jaar) wordt gevraagd om een potje urine in te leveren bij de prikpost van Medlon in het ziekenhuis van Hengelo en om een korte vragenlijst in te vullen over de gezondheid.

Inmiddels doen er al 1.250 Twentenaren mee. ''Er zijn er echter nog velen nodig want alleen als er veel mensen meedoen, kan dit soort onderzoek een succes worden'', zo laat Urimon weten.

Deelname aan het onderzoek is gratis. Interesse om mee te doen? Bel dan met de projectleider van het Urimon-onderzoek: 085 – 0220268.

Nog makkelijker: Scan dan de QR-code in het Hengelo's Weekblad of kijk op

www.urimon.nl/aanmelden