Gerrit Maring en Peter Waldt (rechts) overhandigen de cheque aan IVN- voorzitter Rewert Wolthoff en Herman Mulder (links).
Gerrit Maring en Peter Waldt (rechts) overhandigen de cheque aan IVN- voorzitter Rewert Wolthoff en Herman Mulder (links). Foto:

Komst natuurcentrum stap dichterbij

Goed nieuws voor IVN Hengelo. De natuureducatievereniging ontving een cheque voor de bouw van een natuureducatiecentrum in burgerpark het Weusthag. "We hopen in de loop van volgend jaar te kunnen bouwen. Dan hebben we een overdekte plek waar we kunnen zitten en die we voor opslag kunnen gebruiken", zegt IVN-voorzitter Rewert Wolthoff. 

HENGELO - Stichting Groener Hengelo verraste IVN Hengelo voor de kerstdagen met een cheque. Die werd op symbolische wijze overhandigd tussen de heemtuin en het beleefbos in burgerpark het Weusthag. Het gaat om een gift van 7.500 euro. Dat geld wordt ingezet voor de komst van een natuureducatiecentrum. Stichting Groener Hengelo ondersteunt dat plan. Deze organisatie heeft als missie om groene ideeën en duurzame initiatieven om te zetten in daden. Een nieuw onderkomen voor IVN Hengelo bij de heemtuin en het beleefbos is geen overbodige luxe. "We kunnen het gebruiken voor opslag en hebben dan een plek waar we overdekt bij elkaar kunnen zitten. Nu hebben we wat tijdelijke blokhutjes. Ook kunnen we dan bezoekers ontvangen. Schoolkinderen bijvoorbeeld voor een rondleiding. Of we kunnen er eens een tentoonstelling inrichten", zegt voorzitter Rewert Wolthoff van IVN Hengelo. Het ontbreken van een eigen verenigingsgebouw betekent niet dat er helemaal niets gebeurt. "Voor lezingen bijvoorbeeld maken we gebruik van het gebouw van Nivon Hengelo." Wolthoff hoopt dat het nieuwe gebouw er volgend jaar staat. "Het zou mooi zijn een start te kunnen maken in het voorjaar en dat we volgend jaar een plek hebben waar we droog kunnen zitten." 

Afbeelding