Burgermeester Sander Schelberg in gesprek met een van de bewoners van Ambiq, die haar wensen met onze burgervader deelt. (Foto: PR)
Burgermeester Sander Schelberg in gesprek met een van de bewoners van Ambiq, die haar wensen met onze burgervader deelt. (Foto: PR) Foto: PR

Wensboom brengt mensen samen

Vanuit het initiatief van Rabobank Centraal Twente en WISH3 worden in samenwerking met Stichting Centrummanagement Hengelo (SCH), de komende periode weer wensen vervuld voor de inwoners van en rondom Hengelo.

HENGELO - Samen knutselen zat er ook dit jaar weer niet in voor burgemeester Sander Schelberg, die met de cliënten van de welzijnsinstellingen Ambiq, Humanitas Onder Dak, InteraktContour, Aveleijn, JP van den Bent stichting en de Green Room versieringen zou maken voor de wensboom 2021. Maar ze bedachten een alternatief. 


Wandelen ipv knutselen

“Kunnen we niet, in plaats van knutselen, buiten gaan wandelen met een aantal jongeren” vroeg Hanneke Meints, activiteitenbegeleidster van Ambiq. Ambiq biedt onder andere een veilige leefomgeving aan jongeren die door hun beperking of door andere redenen (tijdelijk) niet veilig thuis kunnen wonen. “Ze willen zo graag vertellen welke impact corona op hun leven heeft; ze hebben het nodig gehoord en gezien te worden.” Dit was niet aan dovemansoren gericht en zo hoorden burgemeester Schelberg, Robin Geerdink, Peter Bebseler en Rob Berkhout al wandelend de ervaringen van Naomi, Noala, Chanaidy en Esra (NB: De gebruikte namen van de jongeren zijn om privacy-redenen gefingeerd).


Veel jongeren zijn door coro-na apathisch geworden

Schrijnende voorbeelden

Chantal (13 jaar) vertelde dat ze twee weken op haar kamer in isolatie heeft gezeten, zodat ze haar groepsgenoten niet kon besmetten. Hoe eenzaam ze zich voelde en verdrietig toen ze na twee weken beter was en in het weekend niet naar huis kon omdat daar iedereen corona had. Kim (12 jaar) zit op dit moment voor crisisopvang bij Ambiq en heeft op dit moment geen school. Ze is blij dat ze drie keer in de week naar de activiteiten kan. Lotte (14 jaar), die alleen nog maar op haar mobiel wilde en niet meer van de bank afkwam, omdat ze bij voorbaat al dacht dat niks meer leuk was. Net als Marèl (10 jaar) die, ondanks dat je alles weer mocht, nergens zin in had.



Sport als vast onderdeel

Burgemeester Schelberg was net als de andere aanwezigen onder de indruk van de verhalen. "Corona raakt ons allen diep. We moeten hier samen doorheen en elkaar zien te helpen waar we kunnen. Deze nieuwe wens van Ambiq (sport als vast onderdeel) komt luid en duidelijk over. Ik ga er mijn best voor doen om hier een mooie match voor te vinden, samen met de verschillende partners in onze mooie stad!” Sinds afgelopen vrijdag staat de metershoge kerstboom, versierd door cliënten van Humanitas Onder Dak, InteraktContour, Ambiq, Aveleijn AtelierZ, Aveleijn De Bussenkamp, JP van den Bent stichting en de Green Room weer te schitteren op het plein voor het gemeentehuis. Inwoners in en rond Hengelo kunnen vanaf nu weer wensen indienen in de wensbox via:

www.wish3.nl

www.lindameijer.nl