Afbeelding
Foto:

Kort nieuws

Hengelo Leest wil meer vrienden 

HENGELO -  Stichting Hengelo Leest wil graag bevriend raken met iedere Hengeloër die zich graag onderdompelt in de rijkdom die proza en poëzie biedt of hen wil helpen literatuur op een laagdrempelige manier onder de aandacht te brengen. Aanmelden kan via haar website. Iedereen die zich voor 1 januari aanmeldt, krijgt een literair juweeltje cadeau.

Binnenstad vol lichtpuntjes

HENGELO - Sinterklaas is achter de rug. "We maken ons op voor de donkere dagen rondom kerst. Nu de schaatsbaan en andere activiteiten niet door kunnen gaan, wordt er hard gewerkt om toch sfeer in de binnenstad te creëren. Zo staan er verlichte objecten in het centrum en worden er binnenkort zo’n honderd kerstbomen met lampjes op verschillende locaties geplaatst. Wie ’s avonds wel eens wandelt door de binnenstad heeft ze vast al gezien; de verlichte objecten. Op het bordes bij het stadhuis staat een beer en op verschillende plekken verlichte bomen. Bij Jan Marc, Purdy's, De Appel en aan het begin van de Drienerstraat vanaf De Wetstraat. Nu worden er nog twee objecten geplaatst. Ook wordt de binnenstad nog sfeervoller aangekleed met zo’n honderd kerstbomen met lampjes en lopen tijdens de feestdagen kerstkoren door de binnenstad", aldus Hengelo Promotie. Op 10 december begint de Wensboom, een initiatief van WISH3, stichting Centrummanagement Hengelo, Hengelo Promotie en Rabobank Centraal Twente waarmee weer wensen vervuld kunnen worden van inwoners van de gemeente Hengelo. De wensboom is op het Burg. Jansenplein. Wensen kunnen in de in de wensbox bij de boom of online via wish3.nl.

Presentatie over Oud Borne 

HENGELO - Bij Nivon Hengelo wordt maandag 13 december een presentatie over Oud Borne gegeven. Van 14 tot 16 uur. Enkele jaren geleden heeft een groep Nivon-leden een rondleiding door Oud Borne gehad. Gé Nijkamp heeft de uitleg verzorgd. Ben Kuyer heeft foto's genomen. Deze zullen op een groot scherm worden geprojecteerd. Nijkamp zal opnieuw de toelichting geven. Nivon, Lodewijkstraat 1.

www.hengelo.nivon.nl