Afbeelding
Foto:

Kort nieuws

Clubs halen ruim 75.000 euro op

HENGELO - Zo'n 350.000 verkopers zetten zich de afgelopen maanden in om loten te verkopen tijdens de Grote Clubactie. In Hengelo haalden verenigingen in totaal € 75747 op. Landelijk deden 5.267 verenigingen mee met de Grote Clubactie. Samen haalden zij ruim 10,7 miljoen euro - 1,2 miljoen meer dan vorig jaar - op door bijna 3,6 miljoen loten te verkopen. De deelnemende clubs verbreken hiermee alle records. De online verkoop steeg spectaculair. Dit jaar deden in Hengelo de volgende clubs mee en zij haalden de volgende bedragen op. Hiervan gaat 80% naar de club. ATC' 65 €13914, sportvereniging Wilhelminaschool €8436, Turncentrum Twente €8373, St. Judopromotion Twente €6963, HVV Tubantia €5115, Dansstudio X-DANCE €4638, Rugbyclub Dragons €3222, Olympia Hengelo €3207, Scouting Jeanne d'arc st. Patrick €2034, Sportvereniging tot Vriendschap Opgericht €1917. Clubactie-loten verkopen was voor clubleden dit jaar eenvoudiger dan ooit. En dat is te merken aan het resultaat. Vorig jaar werden 1 miljoen loten online verkocht, dit jaar gingen maar liefst 1,6 miljoen loten digitaal over de toonbank. Volgens Frank Molkenboer, directeur van de Grote Clubactie is de online verkoop veel leuker en slimmer geworden. “Leden gebruiken hun eigen verkooppagina die eenvoudig is te bereiken via een QR-code. Dit geeft verenigingen een veel groter bereik. Via een appje kun je nu ook je tante aan de andere kant van Nederland vragen bij te dragen aan jouw club.” Veel leden gaan nog gewoon langs de deur, en dat blijft een belangrijke manier van werven, stelt Molkenboer. “Maar veel tieners sturen liever een WhatsAppbericht naar familie en vrienden of posten hun verkooplink op social media.” Ook voor de clubs heeft de digitalisering een enorm voordeel. “In voorgaande edities kostte het invoeren en verwerken van loten veel tijd. Het gaat nu allemaal automatisch, waardoor het veel gemakkelijker is om mee te doen.” Met de opbrengsten van de Grote Clubactie krijgen verenigingen een boost. Ze kunnen bijvoorbeeld nieuwe trainingsmaterialen kopen, een jeugdkamp organiseren of het clubhuis opknappen. 

Andere tijden inzameling rommelmarkt 

HENGELO - Vanwege de coronamaatregelen is het HKC-complex tussen 17 uur en 5 uur gesloten. Op de gebruikelijke maandagavonden kunnen er dan ook geen rommelmarkt goederen meer gebracht worden. Zolang de coronamaatregelen het toelaten, kunnen rommelmarktspulletjes gebracht worden op donderdagmiddag van 14. uur tot 16 uur. Vanaf zaterdag 8 januari elke zaterdagochtend van 10  tot 12 uur. HKC korfbalterrein aan de Ruysdaelstraat 2 op sportpark ’t Wilbert. Medewerkers staan klaar om de goederen in ontvangst te nemen. "Maar meubels willen we niet", meldt de organisatie. "Is men absoluut niet in de gelegenheid om spulletjes te brengen, dan kunnen we ze ook ophalen."  Neem dan contact op met  Ben Santen, tel. 06-40294387. Indien de situatie vanwege de coronaregelgeving veranderd, zal dat op de HKC mediakanalen kenbaar gemaakt worden. Dat is de site en de facebookpagina van HKC. 

Bingo bij Juliana'32

HENGELO - Er is weer een bingo bij Juliana'31. Die is op donderdag 9 december. De kantine van de club is aan de Zwavertsweg. Kantine gaat open om 13.00 uur. Einde om 16.30 uur. QR-code verplicht.