Afbeelding
Foto:

Kort nieuws

Hengelo werkt samen met Haaksbergen

HENGELO - Na toestemming van de raad zal de gemeente Haaksbergen vanaf 1 januari toetreden tot de ICT-samenwerking, zoals de gemeente Hengelo die al jaren heeft met de gemeente Oldenzaal en SWB Midden Twente. De samenwerking houdt in dat Hengelo in de loop van 2022 de taken op ICT-gebied gaat overnemen van Haaksbergen. Dit is de uitkomst van een traject waar de gemeenten samen mee bezig zijn sinds oktober 2020.

Shop & Go binnenstad is een blijvertje

HENGELO - In de binnenstad van Hengelo lopen op dit moment twee parkeerproeven. Het gaat om klantvriendelijke parkeercontroles en Shop & Go. Eind augustus van dit jaar is Shop & Go onderzocht door Kennispunt Twente. Ook het HengeloPanel werd daarbij ingezet. De resultaten zijn positief: Shop & Go is een blijvertje. De klantvriendelijke parkeercontroles zijn al eerder geëvalueerd en vallen ook in de smaak. Deze proef is met twee jaar verlengd.

Tuindorpschool verkocht

HENGELO - Het college van B en W heeft ingestemd met de verkoop van de Tuindorpschool, Beckumerstraat 15. De voormalige school is verkocht aan EPIE Vastgoed B.V. uit Hengelo. De kavel heeft een oppervlakte van een kleine 2500 m2. De koper wil er acht woningen realiseren: zes appartementen in de school en een blok van twee elders op het terrein.

Extra geld voor naleven controle 

HENGELO - Ondernemers, sportverenigingen en -scholen en cultuurorganisaties kunnen eenmalig een bijdrage bij de gemeente aanvragen voor de controle op de coronatoegangsbewijzen. Het college van burgemeester en wethouders heeft een tijdelijke subsidieregeling vastgesteld voor ondernemers, sport en cultuur. Ondernemers kunnen 2000 euro aanvragen en sportverenigingen en culturele organisaties kunnen 1000 euro aanvragen. Er is in totaal 175.000 euro beschikbaar. Aanvragen kan van 1 tot en met 24 december 2021. De gemeente heeft gekozen voor een eenvoudige en snelle regeling, zodat belangstellenden geen ingewikkelde ‘bewijslast' aan hoeven dragen en snel hun geld kunnen krijgen. Onder ondernemers verstaat de gemeente: horeca, musea, organisatoren van concerten en festivals, de bioscoop, het theater en sportscholen. Zij kunnen eenmalig 2000 euro aanvragen. Organisaties voor sport en cultuur kunnen eenmalig 1000 euro aanvragen. Dit zijn culturele organisaties met binnenactiviteiten, sportverenigingen met binnenactiviteiten en sportverenigingen met kantine. Belangstellenden kunnen tot en met 24 december een bijdrage aanvragen via een digitaal formulier op www.hengelo.nl/subsidietoegangscontrole. Binnen zes weken na sluiting van de aanvraagtermijn neemt het college een besluit. De subsidie wordt toegekend op volgorde van binnenkomst van een volledige aanvraag. De gemeente Hengelo verstrekt de bijdrage omdat organisaties en bedrijven extra kosten hebben gemaakt om de QR-code van de CoronaCheck App te checken. Sommigen moeten daardoor extra loonkosten betalen, extra mensen inhuren, of zorgen voor een vrijwilligersvergoeding. Ook hebben organisaties en bedrijven materiële kosten gemaakt om de QR-codes en identiteitsdocumenten te controleren.