Afbeelding
Foto:

Bibliotheek Hengelo

Leesmaand in bibliotheek met activiteiten

HENGELO - Het is van 1 tot en met 30 november Nederland Leest 2021, met dit jaar als thema 'Over de grens'. Het afgelopen jaar was voor veel mensen een periode waarin het leven zich voornamelijk tussen vier muren afspeelde. "Met een boek reis je in een mum van tijd van Jakarta naar New York en ben je maar een paar bladzijden verwijderd van 1924. Vanaf 1 november hebben we een leuk cadeautje voor elke bezoeker van de bibliotheek. Kom in november langs in de bibliotheek en neem het gratis boek De wandelaar van Adriaan van Dis mee. In De wandelaar krijgt een Nederlander in Parijs bij een brand een hond in zijn schoot geworpen. Een hond die een andere wereld voor hem opent: die van vluchtelingen, illegalen en zwervers. Het verandert Parijs, het verandert de man: hij wil helpen, goed doen. Maar alles wat hij doet pakt anders uit. Het boek wordt gebruikt om gesprekken op gang te brengen en lezers met elkaar te verbinden", laat de bibliotheek weten. "Het thema 'Over de grens' is uitstekend geschikt om uitgebreid te behandelen in de bibliotheek. Zo is er een grote collectie aan boeken rondom het thema. De bibliotheek is het hart van de campagne en een ideale plek om samen te komen. In november zijn er ook verschillende activiteiten in bibliotheek Hengelo." 

Jelle Brandt Corstius en expositie

HENGELO - Jelle Brand Corstius is donderdag 18 november om 20 uur in de bibliotheek in Hengelo. "Op 18 november is hij te gast. Raak geïnspireerd door zijn reisverhalen, indrukken, kennis over Rusland, India, de Kaukasus en Sotsji, passend binnen het thema 'Over de grens." De expositie 'Over de grens' is tot en met 30 november. "We vroegen twintig leden van de digitale fotoclub NS Hengelo om het thema van Nederland Leest 2021 'Over de grens'  te vangen in foto’s. De gehele maand november tonen we het resultaat in deze expositie", laat de bibliotheek weten. 

Nederland Leest 

HENGELO - Nederland Leest is een jaarlijks terugkerende campagne van stichting CPNB ter bevordering van het lezen van boeken, met ieder jaar een ander thema.