Afbeelding
Foto:

Kort nieuws

Laatste viering Raphaëlkerk

HENGELO - De mensen van de vroegere Raphaël-Exodusgeloofsgemeenschap nemen zaterdag 13 november afscheid van ‘hun’ Raphaëlkerk. Om 19.00 uur is de laatste viering. Voorganger is pastoor Jansen. De zang zal worden verzorgd door een samengesteld koor van de vroegere koren van deze kerk. Vorig jaar was de afscheidsviering ook gepland, maar die kon toen wegens corona niet doorgaan. Uiteraard zijn mensen van alle geloofsgemeenschappen welkom, en dat geldt met name voor de nieuwe geloofsgemeenschap H. Franciscus. Ook andere belangstellenden worden van harte uitgenodigd.

Verlichte wandeltocht langs graven

HENGELO - De gemeente Hengelo organiseert samen met Gildebor en uitvaartorganisatie Yarden de jaarlijkse herdenkingstocht Licht in het donker. Op woensdagavond 3 november is er voor nabestaanden de gelegenheid hun dierbare te gedenken tijdens de verlichte tocht over het begraaf- en gedenkpark aan de Oldenzaalsestraat. De route is verlicht met honderden fakkels. Daarnaast krijgt iedereen die meeloopt een kaars. Op de route zijn verschillende punten waar mensen kunnen stoppen om te luisteren naar passende muziek. Vanaf 18.30 uur is men welkom. Om 19.00 uur opent een ritueelbegeleider de avond met een overdenking. Na de opening begint de tocht over de begraafplaats. De tocht duurt ongeveer een half uur. Na afloop is er koffie en thee. 

Buitenviering allerzielen 

HENGELO - Parochie De Goede Herder houdt zondag 7 november met coöperatie DELA, Gildebor en de gemeente Hengelo een Allerzielenviering op het begraaf- en gedenkpark aan de Deurningerstraat. Vanaf 15.00 uur zijn bezoekers welkom. Bij de entree wordt een kaars aangereikt. De gedachtenisviering begint om 15.30 uur bij de Calvarieberg. Daarna kan men op eigen gelegenheid het graf of de urn van de dierbare bezoeken. Afsluitend is er koffie en thee bij de ingang. Het begraaf- en gedenkpark is verlicht met fakkels en vuurkorven en er is passende muziek. Iedereen is welkom. Aanmelden is niet nodig en er zijn ook geen kosten aan verbonden. In verband met de geldende coronamaatregelen vindt alles buiten plaats.