Marlon met slechts een deel van haar collectie, waarmee ze ook regelmatig naar marktjes gaat. (Foto: Linda Meijer)
Marlon met slechts een deel van haar collectie, waarmee ze ook regelmatig naar marktjes gaat. (Foto: Linda Meijer) Foto: Linda Meijer

Webshop tweedehands kinderkleding

Marlon Kroeze (42) had tot vorig jaar een leuke baan als junior juridisch medewerker bij de Rechtbank in Almelo, maar miste nog wat creativiteit in haar leven. Een webshop in tweedehands kleding vulde die leegte, en hoe!

HENGELO - Nadat Marlon moeder werd van Felien (6) en Floris (3), begon in haar hoofd het idee om naast haar kantoorbaan iets te doen met al die te kleine kinderkleding. “Ik wilde iets creatiefs doen én tevens iets doen tegen de consumptiemaatschappij waarin we leven. Toen kwam ik op het idee voor een webshop in tweedehands kinderkleding”, legt deze creatieve ondernemer uit. “Er waren al best wel wat fysieke winkeltjes voor tweedehands kinderkleding, maar een webshop was er (hier in de buurt) nog niet.”


Spelregels
Na de nodige voorbereidingen is Marlon 1 januari 2021 officieel van start gegaan en de zaken gaan goed. “Ik merk dat er enorm veel animo is voor het inbrengen van de kleding. Mensen vinden het een fijne manier om de kleding een nieuwe bestemming te geven en het levert hunzelf ook wat op.” Dus, heb je kinderkleding over en wil je hier zonder teveel gedoe een goede bestemming voor, dan ben je bij Tweedehansengrietje aan het juiste adres. “Ik verkoop jouw kinderkleding (maat 86 t/m XS) en van de opbrengst is 40% voor jou. De kleding moet natuurlijk wel schoon en nog netjes zijn en niet ‘merkloos’, alla Wibra, Zeeman, Primark of C&A.


Veel werk 

Het is fijn om kleiding een tweede bestem-ming te geven

Wie denkt zo even een webshopje op te kunnen zetten heeft het mis. Er zit een behoorlijk werkproces achter het bedrijf van Marlon. "Na het innemen, selecteren en wassen van de kleding, volgt het fotograferen en het uploaden naar de website. Ook de bijkomende administratie is nog een hele klus. Gelukkig heb ik hulp van een heleboel lieve mensen, onder wie mijn partner Matthijs (website, logo en flyers), mijn moeder en schoonmoeder, Wilma en Nel die mij helpen met het strijken, Anika die mij helpt met strijken en fotograferen, mijn zusje Marije en nichtje Kim die mij helpen met de marketing en meegaan naar een markt of zo. Zonder dit team zou Tweedehansengrietje niet kunnen bestaan.”


Goede doelen
Kledingstukken die de webshop ‘niet halen' en de kleding die na een jaar nog niet is verkocht, gaan naar All4Free, een particulier initiatief voor mensen die onder het sociaal minimum leven. "Daarnaast kiest zo'n 20% van mijn klanten die kleding inbrengen ervoor, om hun deel van de opbrengst (40%) te doneren aan Kika. Nog zo'n mooi goed doel waar ik graag mijn steentje aan bijdraag.”


www.tweedehansengrietje.nl

www.lindameijer.nl