Afbeelding
Foto:

Kort nieuws

Revivalfestival terug van weggeweest

HENGELO - Het Revivalfestival wordt dit jaar weer gehouden. "Het heeft een jaartje niet mogen gebeuren. Corona haalde een streep door het Hengelo 60’s Revivalfestival in 2020. Alles was geregeld, we beginnen altijd vroeg met het contracteren van de bands. Als dan de mededeling komt dat het niet door mag gaan, is dat een grote teleurstelling. Niet alleen voor de organisatie, maar ook voor de 1.000 fans van het festival. Op zondag 7 november gaan we het weer proberen", meldt de organisatie. Het evenement is in de Metropool. Zaal open om 15 uur. Het begint om 16 uur. Optredens zijn er onder meer van Y-Sect, New Colours, Back Track en Geronimo. 

Praten over dementie 

HENGELO - Er is een Alzheimercafé in Hengelo op 26 oktober. "Hoe werkt een brein met dementie?" Dat is de vraag die avond. "Catharina Volkering vertelt over de werking van het brein en wat er verandert als er een dementie optreedt. Waarom wordt iemand angstig of werkt het geheugen niet meer zoals voorheen? Een informatieve avond die helpt om elkaar beter te kunnen begrijpen. Zij is een deskundige op het gebied van dementie, ze verzorgt hierover cursussen en trainingen", meldt de organisatie. Het Alzheimercafé is een ontmoetingsplek voor mensen met dementie en hun naasten. Iedere laatste dinsdag van de maand. Het café is in het Kulturhus Hasselo, Henry Woodstraat 62 in Hengelo. Inloop vanaf 19.00, programma begint 19.30 uur. Aanmelden mag, is niet noodzakelijk. Dat kan via a.kleingebbink@wijkracht.nl 06-51467709. Voor wie niet in de gelegenheid is om naar het Alheimercafé te komen, kan de inhoud van de presentatie van Catharina Volkering terugzien op het YouTube kanaal van Wijkracht en Alzheimer Nederland te vinden, na 26 oktober.

Band Huize Ria in De Cactus

HENGELO - De Herman Brood Tribute band Huize Ria staat vrijdag 22 oktober op het podium van muziekcafé de Cactus in Hengelo. Het betreft een optreden dat vanwege covid al een paar keer is uitgesteld. Juni 2019 deed Huize Ria haar try-out in de Cactus en dat smaakte toen al naar meer. Nu keert Huize Ria met een bak ervaring en een spetterend avondvullend programma terug. Het concert is onderdeel van de "You can't beat me” tour van de Herman Brood Tributeband Huize Ria. De acht Twentse muzikanten laten zich inspireren door de muziek van Herman Brood. Volgens uitbater Bert van Wieren van Muziekpodium Engelstede in Groningen is dit momenteel "de beste Herman Brood Tribute band van Nederland”. De bijzondere bandnaam, Huize Ria, verwijst naar Ria's Men's club in Amsterdam. Hier was Herman Brood een regelmatige gast. Door twee achtergrondzangeressen met de naam Ria werd de band al snel tot Huize Ria gedoopt. Tijdens de start van de "You can't beat me” tour zijn twee nieuwe zangeressen geïntroduceerd. Met hen trekt de band de komende maanden naar alle uithoeken van het land. De band brengt het geluid van Herman Brood weer tot leven; karakteristiek, energiek en dynamisch. Alle hits komen voorbij, maar er is meer. Van stevige rock, blues, funk, reggae tot melodieuze ballads. De band heeft zichzelf als missie gesteld met het publiek de ultieme trip door de muzikale erfenis van Neerlands grootste rock 'n roll-artiest te maken. Vanaf 16.00 uur is de Cactus geopend en om 20.30 uur is het showtime.

www.decactus.nl