De bloemen zijn overhandigd bij Floralia.
De bloemen zijn overhandigd bij Floralia. Foto:

Jongdierenkeuring bij Floralia

Zaterdag hadden de kleindierverenigingen BPKV Borne, HKSV Hengelo en APKV het Oosten uit Almelo een jongdierenkeuring bij Floralia te Borne. 

HENGELO - De keuring begon om 13.30 uur waarbij jonge kippen, konijnen, sierduiven, sier- en watervogels die dit jaar geboren zijn, gekeurd worden.

In totaal waren er 90 dieren ingeschreven. Helaas waren er dit jaar geen konijnen, maar wie weet, volgend jaar wel weer. De dieren zijn door 4 keurmeesters gekeurd. 

Alle prijswinnaars kregen bloemen.

Bij zo’n keuring wordt vooral gekeken naar de bouw en het type van het dier, de gezondheid van het dier, dat er geen erfelijke fouten zijn, enz.

Rond de klok van 16.00 uur waren de winnaars bekend.

Edgar de Poel te Groen met grote hoen hen Twentse Hoen, watervogel woerd Kwaker en dwerghoen haan Amrock Kriel


Ben Veldhuis had de beste doffer Engelse Kortvoorhoofdtuimelaar

 

Bert Kremer had grote hoen haan op 1 na: Twentse hoen, Dwerghoen op 1 na: Twentse kriel en oorspronkelijke duif Lachduif


Arnold Boll had Dwerghoen hen Cochin


Jan Lammerink duivin Oud Duitse Meeuw


H. Schooten beste grote hoen haan met zijn Australorp


Eddy Rakers had dwerghoen hen op 1 na met een New Hampshire

Turnsportdag groep 3 en 4 

Na een geslaagd handbal- en voetbaltoernooi, stond het volgende schoolsportevenement weer op het programma: de turnsportdag. Op donderdag en vrijdag voor de groepen 3 en 4 van de Bornse basisscholen. 

Tijdens de turnsportdag in Sporthal ’t Wooldrik gaat het vooral om kennismaken met, en plezier beleven aan de onderdelen die onder de sport turnen vallen. Zo gaan de kinderen onder andere zwieren en zwaaien, springen en balanceren. 

Begeleiding De turnsportdag wordt georganiseerd door de buurtsportcoaches van Borne Sport. Hierbij krijgen ze hulp van leerlingen van het Montessori College uit Hengelo en het Twickel College Borne. In het kader van een maatschappelijke stage, begeleiden deze leerlingen de diverse onderdelen om de kinderen een leuke dag te bezorgen. De turnsportdag bestaat uit twee rondes.

Afbeelding