Het PMC in Boekelo. Er is een inloopavond over kanker.
Het PMC in Boekelo. Er is een inloopavond over kanker. Foto:

Kort nieuws

Rotary Driene tevreden over krokettendag

HENGELO - De krokettendag in Hengelo was een succes. "Wij van Rotary Driene zijn in onze nopjes met het verloop van de eerste Hengelose Krokettendag vorige week. Een eerste keer is altijd spannend en er dienen flink wat acties in samenhang plaats te vinden. Voor een groot deel is dat vrijwilligerswerk dat onze leden uitvoeren en deels zijn professionals nodig. Zoals voor de website en voor het frituren. Naast de gezelligheid, het onderhouden van een traditie en het genieten van een kroketje willen we ook graag een goed doel steunen. Dankzij het gegeven dat er samen ruim 2500 broodjes kroket zijn gesteld, is dat gelukt", meldt Gerard Koel namens de organisatie. "Uiteraard zijn er bij een eerste keer ook aspecten niet helemaal goed gegaan. Tweeduizend producten dienden in het tijdslot 11.45 tot 12.45 uur geleverd te worden. Dat is meestentijds prima gelukt, maar op een paar adressen waren we te laat. Dat gaan we volgend jaar beter plannen." Rotary Driene beschouwt deze eerste Hengelose krokettendag als een goed fundament voor de komende jaren. De datum van de nationale krokettendag is gekoppeld aan de geboortedatum van culinair journalist Johannes van Dam op 9 oktober. Volgend jaar wordt deze dag opnieuw gehouden. 

Lezing bij kunstkring

HENGELO - Er is een lezing over Charlotte Salomon bij kunstkring Zin in Kunst. Op 28 oktober verzorgt kunsthistorica Marian van Caspel een lezing over het bewogen leven en het levenswerk van Charlotte Salomon: "Leben? oder Theater?" Charlotte, die in de Tweede Wereldoorlog, vanwege haar Joodse achtergrond moest vluchten uit Berlijn, herschiep haar leven als een geschilderd theaterstuk in vele honderden gouaches. Aanmelding en inlichtingen op de site van Kunstkring Zin in Kunst Hengelo www.kunstkringzininkunst.nl of mail naar info@kunstkringzininkunst.nl

Meedoen aan fotowedstrijd 

HENGELO - Dit jaar bestaat de stichting Natuur- en Milieuraad Hengelo e.o. 50 jaar. Een fotowedstrijd is één van de jubileumactiviteiten in het najaar. Het motto van de wedstrijd is: meer doen met groen. De Natuur- en Milieuraad daagt iedereen uit dit motto op een originele en aansprekende manier in beeld te brengen. Er zijn drie onderwerpen voor de foto: natuur, milieu, ruimtelijke ordening. De uiterste datum voor het insturen van een foto is 25 oktober. Iedereen, jong en oud, hobby- of professioneel fotograaf kan meedoen. Het reglement en de wijze van inzenden van de foto’s staat gepubliceerd op www.nmr-hengelo.nl. Daar staat ook meer over de prijzen, die voor de winnaars beschikbaar zijn. De website kan inspiratie geven, met name de activiteiten van de werkgroepen. Per onderwerp is er een prijswinnaar. Een jury kiest uit de inzendingen twaalf genomineerden. De prijsuitreiking is op vrijdag 12 november in de bibliotheek. De prijsuitreiking van de fotowedstrijd is een onderdeel van de jubileumbijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst reikt de voorzitter van het eerste exemplaar van het jubileumboek uit. Ook is er een gastspreker.

Cursussen in museum 

HENGELO - De zogeheten U3L-curssussen beginnen weer. "Met meer dan veertig cursussen in Hengelo, Enschede en Zwolle  wordt een breed scala een colleges en lezingen geboden op het gebied van beginnend hoger onderwijs over kunst en cultuur, filosofie en religie, geschiedenis, mens en maatschappij. Op donderdag 21 oktober begint in Hengelo de cursus Witte lelie, blauwe iris, rode roos:  verborgen symboliek op Middeleeuwse schilderijen. Drie colleges door drs. Jeanne van der Stappen, kunsthistorica. Over de rol van vrouwen in de geschiedenis verzorgt drs. Gregor Dijkhuis vijf colleges in museum Hengelo vanaf dinsdag 2 november: vrouwen en vorsten, opmerkelijke huwelijken in de Middeleeuwen. 

www.U3L.nl

Orde van Weefsters

HENGELO - Er is een infoavond bij de Orde van Weefsters. Die is op woensdag 27 oktober om 19.30 uur. Dan houdt loge Sciviam een informatieavond over de Orde van Weefsters Vita Feminea Textura. "Dit is een vereniging voor vrouwen, die elkaar helpen bij het zoeken naar antwoorden op de vragen van het bestaan. Deze geestelijke ontwikkeling wordt onder andere gestimuleerd via inwijdingen, waarbij de symboliek van het weven wordt gebruikt", meldt de organisatie. Belangstellenden zijn vanaf 19.00 uur welkom in het logegebouw Krabbenbosweg 47B. 

Praten over kanker in PMC

BOEKELO - Er is een inloopavond vrijdag 22 oktober van 18 tot 21 uur in het paramedisch centrum (PMC) De Bleekerij aan de Boekelose Stoomblekerij 15 in Boekelo. Het paramedisch centrum De Bleekerij is gespecialiseerd in oncologie. "In het paramedisch centrum zitten diverse professionals met als passie de beste zorg te verlenen bij kanker. Een coach, met specialisatie borstkanker, helpt met alle vragen en praktische ondersteuning. Onze fysiotherapeuten helpen om de pijn te verminderen, om spieren en weefsels soepel te houden en vocht af te voeren. Huidproblemen komen regelmatig voor tijdens de behandeling van borstkanker. Wij weten wat wij er aan kunnen doen. Zelfs een massage behoort tot de mogelijkheden. Ook kunnen wij de behandeling in het ziekenhuis ondersteunen met energetische behandelingen"", meldt het PMC. "Na de behandeling helpen wij ook bij de revalidatie." Bezoekers worden ontvangen door de gastvrouwen en gastheren van oncologisch ontmoetingscentrum Camino. 

Paranormale avond

HENGELO - Er is een paranormale avond in wijkcentrum 't Lansink op woensdag 3 november. Herman Vonk is uitgenodigd om te vertellen over waarnemingen op foto's en voorwerpen van overledenen. 't Lansink, Twijnstraat 8. Van 20.00 tot 22.30 uur. Entree: zeven euro. Info: 074-2772836.

spiritueeldrieluik.nl

Afbeelding