Afbeelding

Kort nieuws

Kapotte spullen repareren

HENGELO - Het Repair Café Hengelo is open. Op zaterdag 16 oktober van 10 tot 13 uur is er het Repair Café in wijkcentrum De Tempel. Het Repair Café is een gratis toegankelijke bijeenkomst die draait om het samen repareren. Van het herstellen van dikke truien, het weer aan de praat krijgen van elektronica tot het repareren van computers en elektrische kachels. Deze maand, met de donkere dagen in aantocht, is er speciale aandacht voor fietsverlichting. Iedere maand weer repareren vrijwilligers samen met bezoekers allerlei goederen, die daardoor een verlengd leven krijgen. Dat is goed voor het milieu, goed voor de knip en goed voor de vrijwilligers. "Daar zijn we trots op", meldt het Repair Café. Wijkcentrum De Tempel is aan de Booggang 2 in Hengelo. 

www.repaircafehengelo.nl

Fietsersbond repareert fietsverlichting

HENGELO - Fietsersbond Hengelo houdt op zaterdag 23 oktober een fietsreparatieactie. Iedereen kan dan gratis zijn of haar fietsverlichting laten repareren. Ook geeft de Fietsersbond handige reparatie- en aankooptips. Voor gratis reparatie of informatie staat de Fietsersbond van 10 tot 16 uur op de hoek Brinkstraat-Enschedesestraat in de binnenstad. Met name jongeren fietsen vaak in het donker en lang niet altijd met licht. Het kan knap lastig zijn om te zorgen dat je fietsverlichting altijd werkt, zo weet de Fietsersbond uit eigen ervaring. Daarom organiseert de bond deze reparatieacties om te zorgen dat mensen elkaar aansporen en helpen om te fietsen met licht. "Fietsen met licht is relaxed. Zo kom je veilig en zonder boete thuis. En houd je geld over om samen leuke dingen te doen", aldus de organisatie. De Fietsersbond is de grootste belangenvereniging van fietsers in Nederland met meer dan 30.000 leden, 150 lokale afdelingen en 1800 vrijwilligers. De afdeling Hengelo overlegt regelmatig met de gemeente over het verbeteren van fietsroutes en fietsvoorzieningen.

Expositie fotoclub Borne

BORNE - In kulturhus Borne is momenteel de vernieuwde fotoexpositie te zien van fotoclub Borne. Gedurende het hele jaar is er om de vier maanden een fototentoonstelling van deze Bornse fotoclub. Bij toerbeurt geven leden hun eigen kijk op een ieder keer wisselend thema. Het thema voor deze wisselexpositie is spiegeling. "Ieder lid fotografeert vanuit zijn eigen standpunt of kijk op de wereld en dat maakt het eindresultaat van deze expositie juist zo bijzonder. Ruim twintig foto's die sterk van elkaar verschillen. Kortom; zeer zeker een bezoekje waard om deze prachtige beelden te bewonderen", laat de organisatie weten. Fotoclub Borne is een club van ruim 25 leden. Elke eerste en derde donderdag van de maand hebben de leden een bijeenkomst in het kulturhus. De invulling van zo'n avond is heel divers. "We bespreken elkaar foto's, geven een workshop over kleurgebruik, fotobewerking en uitleg over het afdrukken en gebruik van de diverse papiersoorten. We hebben een eigen youtube-kanaal en op onze website staan interessante items en links op het gebied van fotografie. Hoogtepunt van ons clubjaar is het jaarlijks fotoweekend naar een stad." Nieuwe belangstellenden zijn welkom. "Het maakt niet uit met welk merk of soort camera je fotografeert. Je zult je thuis voelen bij deze actieve fotoclub", belooft de fotoclub in Borne. Info: 06-13459292 Chris Geurts of via secfcborne@gmail.com.