Afbeelding
Foto:

Kort nieuws

Voorleesboek cadeau bij afvalbrengpunt 

HENGELO - Twente Milieu doet in samenwerking met meerdere gemeenten mee aan de nationale recycleweek op de afvalbrengpunten in Almelo, Borne, Enschede, Hengelo en Oldenzaal. Dat is tot en met zaterdag 16 oktober. Snelle inleveraars van kapotte elektrische apparaten en lampen ontvangen bij het afvalbrengpunt Milieupark een gratis voorleesboek.  Gemeenten werken al jaren samen met Wecycle. Inwoners kunnen er daarom zeker van zijn dat alle oude elektrische apparaten en energiezuinige lampen die ze inleveren op het afvalbrengpunt Milieupark, zo goed mogelijk worden hergebruikt. Door hergebruik van kapotte kleine elektrische apparaten en lampen blijven grondstoffen behouden, komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht en wordt de uitstoot van CO2 voorkomen.

Lezing bij Nivon over zoutmusea

HENGELO - Het nieuwe Nivon-lezingenseizoen is weer begonnen. Het heeft lang geduurd, maar nu kan het toch echt gebeuren. Met een coronapas als voorwaarde voor deelname. "Het zou wel prettig zijn om te weten hoeveel mensen er willen komen. Geef daarom ruim van te voren op bij Rob Lehr, roblehr@hetnet.nl of 06-30028403", meldt de organisatie. Het is in de grote zaal van het Nivon-centrum aan de Lodewijkstraat 1. De eerste lezing is maandag 18 oktober van 14 tot 16 uur. Gerhard Setz vertelt over zoutmusea in de wereld. "Hij geeft een bijzondere presentatie over alle zoutmusea in de wereld, die hij heeft ontdekt. Er komen er ook nog steeds meer bij. Een ervan is het ons bekende museum in Delden." Entree drie euro. leden twee euro. Inclusief koffie of thee.

Bingo bij voetbalclub Juliana 

HENGELO - Bingoliefhebbers kunnen donderdag naar voetbalclub Juliana. "Donderdag 14 oktober gaan we weer bingo spelen, Dit doen we in de kantine", laat de club weten. Juliana is te vinden op sportpark Groot Driene. "We beginnen om 14.00 uur. De kantine is open om 13.00 uur. Tussendoor zijn er lekkere hapjes. Denk aan de corona-regels. Dus QR-code op de telefoon of op papier", meldt de organisatie .