Mantelzorgcafé gaat weer beginnen

Het mantelzorgcafé Hengelo gaat weer beginnen. De eerste bijeenkomst is 6 oktober. 

HENGELO - Ontmoeten, ervaringen uitwisselen en informatie delen is weer mogelijk. De coronamaatregelen staan het weer toe om elkaar te ontmoeten. Op woensdag 6 oktober heropent Wijkracht het mantelzorgcafé in Hengelo. Iedere eerste woensdag van de maand kunnen mantelzorgers elkaar ontmoeten, ervaringen uitwisselen en een informatief programma volgen. De locatie is buurthuis de Hengelose Es. Het mantelzorgcafé vindt wel op een andere locatie plaats. De vaste plek Paviljoen de Ontmoeting gaat verbouwen en heeft tijdelijk geen plek voor het mantelzorgcafé. Buurthuis de Hengelose Es aan de Uitslagsweg 47 is vanaf 6 oktober de ontmoetingsplek. Dit buurthuis is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en heeft een groot parkeerterrein waar mensen gratis mogen parkeren. Mantelzorgers zijn vanaf 10.30 uur welkom in het buurthuis. De koffie en thee staat klaar en medewerkers van Wijkracht zijn aanwezig om de mantelzorgers te ontvangen en te voorzien van informatie en ondersteuning. Tussen 12.00 en 12.30 uur ronden zij het programma af.

Iedere maand een ander thema mantelzorgcafé 


Op woensdag 6 oktober is het thema ‘Wat kan Wijkracht betekenen voor de mantelzorgers in Hengelo?’. Medewerkers van Wijkracht vertellen over de ondersteuning die zij mantelzorgers bieden, over de Hulpdienst Hengelo, individuele ondersteuning, het cursusaanbod en meer. Daarnaast informeren de medewerkers de mantelzorgers over de actuele ontwikkelingen. Iedere maand staat een ander thema centraal. Vaak ook met sprekers van andere organisaties. Het volledige programma volgt binnenkort.

Data tot en met juni 2022

De data voor de mantelzorgcafé bijeenkomsten voor 2021-2022 zijn: Woensdag 3 november 2021. Woensdag 1 december 2021. Woensdag 12 januari 2022. Let op, de tweede woensdag in januari. Wegens kerstvakantie. Woensdag 2 februari 2022. Woensdag 2 maart 2022. Woensdag 6 april 2022. Woensdag 4 mei 2022. Woensdag 1 juni 2022. De organisatie moet echter wel een slag om de arm houden. Deze data zijn onder voorbehoud van eventueel veranderende coronamaatregelen.

Meer info bij Wijkracht

Mantelzorgers die meer willen weten over het mantelzorgcafé of over de ondersteuning die Wijkracht biedt, kunnen bellen met Herma Blik mantelzorgondersteuner, 06-34357870 of mailen naar h.blik@wijkracht.nl. Wijkracht is telefonisch ook bereikbaar op 088-9455722.