Lory Wagenaar verzorgt een boekpresentatie bij Boekhandel Broekhuis. Foto: PR.
Lory Wagenaar verzorgt een boekpresentatie bij Boekhandel Broekhuis. Foto: PR. Foto:

Lory Wagenaar vertelt over haar boek

HENGELO - Op donderdagavond 7 oktober vindt bij Boekhandel Broekhuis in Hengelo de boekpresentatie plaats van de Hengelose Lory Wagenaar: 'Maar de liefde blijft'. Dit boek is bedoeld voor iedereen die een dierbare verloor, en hem of haar intens mist. De presentatie begint om 19.30 uur. Aanmelden verplicht. In het boek beschrijft Lory Wagenaar het gemis en het verdriet zoals het werkelijk voelt; het beschrijft rouw als het ware van binnenuit. De lezer gaat de gevoelens en gedachten wellicht herkennen, en die herkenning kan tot steun zijn. Maar het boek legt ook uit hoe je met het gemis en het verdriet om zou kunnen gaan. En dan kan het als een soort gids zijn. Daarnaast staan er ook mooie, hartverwarmende gedichten en songs in het boek. Van minder bekende dichters en zangers zoals William Wordsworth en Maaike Kuiper, maar ook van heel bekende, onder meer Stef Bos en Freek de Jonge. Het doel van 'Maar de liefde blijft' is dat de lezer de kracht vindt om vol te houden. Het beoogt de lezer te begeleiden op het pad van de rouw opdat hij of zij het niet alleen hoeft te gaan. De onderwijskundige Lory Wagenaar debuteerde in 2018 met 'Voor wie verloren heeft en zoekt'. Een boek als reisgids voor de zoekende in dat lastige schemergebied van verlies en rouw. Donderdag 7 oktober 19.30 tot 21.00 uur. Wemenstraat 45. Toegang gratis. Aanmelden: hengelo@boekhandelbroekhuis.nl

Open dag hospices 

HENGELO - Er is in Twente een open dag van de hospices op zaterdag 2 oktober. In het kader van de jaarlijkse ‘Dag van de Palliatieve Zorg' wordt aandacht besteed aan zorg aan mensen die niet meer kunnen genezen. Dit jaar organiseren de netwerken Palliatieve Zorg Twente een open dag. Zaterdag 2 oktober tussen 11.00 en 14.00 uur. Palliatieve zorg betekent zorg in de laatste fase van het leven. Voor zowel de zieke als de naasten. Er is de laatste jaren steeds meer aandacht gekomen voor palliatieve zorg. Met aandacht voor niet alleen de lichamelijke kant, maar ook voor de emotionele, sociale en de spirituele kant. TMZ Hengelo, P.C. Borstlaan 123. Leornardus Hospice, Drilscholtenstraat 32. Tevens zal in alle hospices ook algemene informatie over palliatieve zorg zijn, waaronder de mogelijkheden voor zorg en ondersteuning in de thuissituatie. Aanmelden is niet nodig.

Toneelavonden DEV Hengelo 

HENGELO - Toneelvereniging DEV Hengelo brengt op donderdag 30 september en vrijdag 1 oktober een avondvullend programma bestaande uit één Twentse monoloog en twee eenakters met het overkoepelende thema 'strand op de planken.' DEV Hengelo speelt in het ontmoetingscentrum ‘t Berflo aan het Apolloplein 1. Aanvangstijden: 20.00 uur, zaal open om 19.30 uur. Kaarten kosten € 12,50 per stuk. Reserveren verplicht, 06-23759988, of via de reserveringssite reserveringen@devhengelo.nl, of via een van de leden. Reserveren kan op maandag tot en met vrijdag tussen 18.00 uur en 21.00 uur, tijdens de uitvoeringen op 30 september en 1 oktober telefonisch tot 19.30 uur.

Keuring voor rijbewijs senioren

HENGELO - Senioren, chauffeurs met rijbewijs C/D/E en overige automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs moeten worden gekeurd, kunnen terecht bij Goedkope Keuringen op 7 en 28 oktober in het Business Center Lebe, Droogdokstraat 1. Op 8 oktober, 12 november, 10 december en vervolgens eens per maand bij Lansinkveste Bedrijven- en kantorencentra, Lansinkesweg 4. Voor info en afspraak: 085-4883616. Zelf een datum reserveren kan via www.goedkopekeuringen.nl. Het is niet mogelijk rechtstreeks bij de locatie een afspraak te maken. "Voordat u naar de keuring gaat dient er eerst een gezondheidsverklaring gekocht te worden." De verwerking door het CBR kan meerdere maanden in beslag nemen. Geadviseerd wordt ruim van tevoren een afspraak te maken. Ook inwoners uit omliggende gemeenten zijn welkom.