Afbeelding
Foto:

Kort nieuws

Cursus voor ouderen 

HENGELO - Er is een cursus voor senioren om zelfvertrouwen te winnen. Vanaf 7 oktober in Kulturhus Hasselo. Nog enkele plaatsen zijn vrij. "Moeite met onthouden heeft niet alleen te maken met ouder worden. Veranderingen in levensomstandigheden hebben invloed op uw denken en uw geheugen. Als het geheugen u af en toe in de steek laat, is dat vervelend en lastig." Daarom organiseert Wijkracht Ouderen Hengelo een cursus van acht bijeenkomsten, die in de eerste plaats bedoeld is om zelfvertrouwen te herstellen. "U krijgt inzicht hoe het geheugen werkt, dat maakt dat u anders omgaat met uw vergeetachtigheid. In de zelfredzaamheid leert u technieken die u in staat stellen belangrijke zaken te onthouden." De cursus is gratis. Kulturhus Hasselo, Henry Woodstraat 62. Acht donderdagen 10.00 tot 12.00 uur. Eerste les 7 oktober. Na drie maanden terugkombijeenkomst. Info of aanmelding, zie www.wijkrachtacademie.nl of 088-29455722.  

Repeteren Vocal Group XXL 

HENGELO - Vocal Group XXL houdt op maandag 27 september een open repetitie voor iedereen die het leuk vindt om in een koor muziek ten gehore te brengen met uitdagende arrangementen. De arrangementen van bekende en ook minder bekende songs worden meestal geschreven door Rogier IJmker, dirigent en oprichter van de vocal groep. Natuurlijk houd de groep ook van gezelligheid, en combineren graag het nuttige met het aangename. Een dag vol optredens is een dag vol gezelligheid en plezier. "Lijkt het je leuk om het eens mee te doen, maar wil je eerst een keer luisteren dan kan dit ook: op zaterdag 25 september zullen we om 14 uur bij de ontmoeting in het Prins Bernhardplantsoen een optreden verzorgen." 

Trios zoekt sportleiding 

HENGELO - Sportvereniging Trios zoekt een sportleider. "We zoeken op korte termijn een leuke, enthousiaste leider of leidster voor ons sportuur voor hart- en vaatpatiënten. Deze gezellige groep oudere heren sport vele jaren bij onze vereniging onder toeziend oog van een bewegingscoach met fysiotherapie-achtergrond. Door deze leiding kan de groep op een verantwoorde manier bewegingslessen volgen na een zware periode van herstel na een operatie of om meer klachten te voorkomen." De les is donderdagavond, van 18.00 tot 19.00 uur. Maar deze tijd is flexibel in overleg met groep en mogelijkheden qua locatie. Info: info@trioshengelo.nl

Bedrijvenpark Twentekanaal verduurzamen 

HENGELO - Het bestuur van Bedrijvenpark Twentekanaal (BIT) en de gemeente Hengelo willen het bedrijvenpark graag duurzamer maken. Ze spraken af om een plan van aanpak op te stellen om de bedrijven op het park te verduurzamen; bijvoorbeeld door energie te besparen en zelf op te wekken en om bedrijfsprocessen duurzamer te maken. Wethouder Claudio Bruggink en voorzitter BIT Sietske Smit tekenden samen een intentieovereenkomst om de afspraak te bekrachtigen. Daarna pakten ze eigenhandig de schep op om een klein stukje bedrijvenpark te vergroenen. Op het bedrijvenpark Twentekanaal zijn 320 bedrijven gevestigd met ruim 9.000 arbeidsplaatsen. Het Bedrijvenpark Twentekanaal heeft een strategische ligging door de directe nabijheid en de het Twentekanaal. Met de ‘Laan Hart van Zuid' heeft het gebied een directe verbinding met het centrum.