Beeldend kunstenaar Guusje Beverdam met haar boek. Belangstellenden kunnen het laten signeren. Eigen foto.
Beeldend kunstenaar Guusje Beverdam met haar boek. Belangstellenden kunnen het laten signeren. Eigen foto. Foto:

Roolvink in Raad van Toezicht

HENGELO - Per 1 oktober treedt Lex Roolvink toe als lid van de Raad van Toezicht van Hengelo Promotie. Lex Roolvink (Hengelo, 1957) bekleedde sinds 1980 diverse bestuurlijke rollen binnen en buiten de Twentse regio. Van 2013 tot voorjaar 2021 was hij burgemeester van Grave. De RvT is verheugd een bestuurlijk ervaren inwoner van Hengelo als nieuwe toezichthouder te verwelkomen. De RvT van Hengelo Promotie bestaat per 1 oktober uit Roswyde Burgman, Lex Roolvink en voorzitter Kees Schafrat.

Film in Kulturhus

HENGELO - Op vrijdag 24 september wordt in Kulturhus Hasselo de film 'Hors Normes' vertoond. Hors normes (The Specials) is de nieuwe charmante tragikomedie van de makers van Intouchables, de film die maandenlang volle zalen trok. De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Vincent Cassel en Reda Kateb spelen Bruno en Malik, twee idealistische zorgwerkers, die al meer dan 20 jaar een opvang voor autistische kinderen runnen die nergens anders onderdak vinden. Ze leiden tevens jongeren uit moeilijke buurten op om deze kinderen te begeleiden. Humoristische en confronterende situaties wisselen elkaar af. Deze feelgoodfilm is een sympathiek en warm pamflet voor medemenselijkheid en tegen de rigide bureaucratie van het Franse zorgsysteem. Aanvang 19.30 uur. Entree 7,50 euro incl. koffie en drankje. Reserveren noodzakelijk via cultuur@kulturhushasselo.nl 

Aquarelleren en schilderen

HENGELO - Met ingang van dinsdagavond 21 september van19.15 tot 21.15 uur en woensdag 22 september van 9.00 tot 11.30 uur, start er weer een cursus aquarelleren en/of schilderen. De cursus is zowel voor beginners als gevorderden, in wijkcentrum Slangenbeek. De lessen worden gegeven door Gerry Hesselman, docente tekenen en schilderen. Voor inlichtingen en opgave, 074-2781575 of 06-14290030.

Activiteiten bewoners 't Berflo 

HENGELO - Een groep bewoners heeft, met ondersteuning van Wijkracht, een programma samengesteld voor wijkbewoners. Het programma bestaat uit een textiel repair café, samen creatief en samen eten. Op donderdag 7 oktober vindt er een feestelijke opening plaats. Die dag (eerste donderdag van de maand) vindt de eerste ‘samen eten' activiteit plaats van 12.00 tot 14.00 uur. Alleen op deze donderdag is er plek voor maar liefst vijftig buurtbewoners die gratis mogen mee eten. Aanmelden voor het samen eten is verplicht en kan via activiteitenberflo@outlook.com of bellen naar Wijkracht 088 945 57 22. Na donderdag 7 oktober is er iedere eerste donderdag van de maand een eetmoment van 12.00 tot 14.00 uur. Er is dan plek voor dertig mensen en de kosten zijn € 5,00 per keer. Bij het Textiel Repair café kunnen bewoners wekelijks terecht als ze zelf een kledingstuk willen leren repareren. Mensen kunnen op een creatieve manier leren breien of haken, maar ook gezellig met handwerk bij elkaar zitten. Er worden speciale workshops aangeboden, zoals macramé, weven, stof bedrukken of borduren. Alles staat in het teken van textielmateriaal hergebruiken. Elke maandag 9.30 tot 11.30 uur, € 2,50 per keer. Voor de creatievelingen is er iedere week ‘Samen creatief 't Berflo'. Iedere woensdag van 11.00 tot 12.30 uur. Mensen die alleen gezelligheid willen of een praatje, zijn ook welkom. Info: activiteitenberflo@outlook.com of Wijkracht 088-9455722.

Boek Guusje Beverdam 

HENGELO - Het boek 'Ironie & Illusie' van Guusje Beverdam is pasgeleden uitgebracht. Ze is beeldend kunstenaar en maker van de Liefdesbank in Enschede en 't Wiefie in Hengelo. Belangstellenden zijn zaterdag 25 september van 11 tot 12 uur welkom in haar atelier, Steenbakkersweg 18. Ze signeert. Lees meer op pagina 5 over Guusje Beverdam.