Afbeelding
Foto:

Kort nieuws

Woolderesweg op de schop 

HENGELO - Vanaf maandag 20 september beginnen de werkzaamheden aan de Woolderesweg, nabij de Geerdinksweg en het Seahorseterrein. Dit belangrijke deel van de Woolderesweg krijgt vrijliggende fietspaden. Dagelijks maken veel scholieren en bewoners gebruik van deze toegangsweg naar de wijk. Vrijliggende fietspaden moeten de Woolderesweg met name voor hen veiliger maken. Ook worden de straatverlichting en verkeerslichten aangepast, komen er nieuwe bomen terug en komt er meer ruimte voor de bushalte. Om de overlast zoveel mogelijk te beperken, worden de werkzaamheden in fases uitgevoerd.

Naar de kermis voor 'prikkie'

HENGELO - Een primeur op de Hengelose Lambertuskermis dit jaar. Op 17 en 18 september kunnen inwoners er terecht voor informatie over coronavaccinatie bij het informatiepunt van GGD Twente op de Lambertuskermis. Ook kan men hier bij de prikbus zonder afspraak een coronavaccinatie halen.

Herstart van Alzheimercafé 

HENGELO - Het nieuwe seizoen van het Alzheimercafé Hengelo begint 28 september om 19.30 uur in Kulturhus Hasselo. Het Alzheimercafé is een ontmoetingsplaats voor mensen met dementie en familie en belangstellenden. Elke laatste dinsdag van de maand. Altijd is er een thema. Ervaringen worden gedeeld, er is informatie en tips worden uitgewisseld. September vorig jaar werd het Alzheimercafé Hengelo stopgezet vanwege corona. Nu gaat het weer starten, in een aangepast vorm. Vanwege de coronamaatregelen is er plaats voor een beperkt aantal mensen. Aanmelden is noodzakelijk, a.kleingebbink@wijkracht.nl of 06-51467709.