Gonnie Bonvanie – van der Burg uit Hengelo ontving afgelopen week een Koninklijke Onderscheiding voor haar inzet voor ZVV De Esch.
Gonnie Bonvanie – van der Burg uit Hengelo ontving afgelopen week een Koninklijke Onderscheiding voor haar inzet voor ZVV De Esch. Foto: Picasa

Koninklijke Onderscheiding voor Gonnie Bonvanie – van der Burg

HENGELO - De Oldenzaalse locoburgemeester Rob Christenhusz reikte afgelopen vrijdag 20 augustus een Koninklijke Onderscheiding uit aan mevrouw Gonnie Bonvanie – van der Burg uit Hengelo. Zij werd bij Koninklijk besluit benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Ze kreeg haar onderscheiding voor haar jarenlange belangeloze inzet voor de voetbalvereniging De Esch in Oldenzaal. 


Gonnie wordt gezien als één van de dragende krachten binnen de vereniging. Ze zet zich in haar vrije tijd in voor kantinediensten, bestuursaangelegenheden en de G-afdeling. Tot vorig jaar was ze algemeen bestuurslid van ZVV De Esch, waarin zij de input verzorgde vanuit de gehele G-afdeling. Na een interne structuurwijziging nam ze afscheid van het Algemeen Bestuur. Wel bleef ze voorzitster van de G-afdeling. Verder trekt zij al jaren de kar voor wat betreft de Grote Club Actie.


Haar inzet heeft de club al heel wat euro’s opgeleverd. Het doel was een kunstgrasveld voor “haar” geliefde G-afdeling dat is nu gerealiseerd. Vrijdag werd het kunstgrasveld officieel geopend. Een mooi moment om Gonnie’s vrijwillige inzet voor de vereniging te waarderen met een Koninklijke Onderscheiding. Zij was ook diegene die verantwoordelijk was voor de aanschaf en het onderhoud van de AED en het bijhouden van de EHBO-set. Ook de organisatie van vrijwilligers- en jubileumfeesten was bij haar in goede handen.


Gesteld wordt dat een meer bevlogen en betrokken vrijwilliger binnen de vereniging niet te bedenken is. Voetbalvereniging De Esch is er dan ook ontzettend trots op, om haar aan boord te hebben, iemand die alleen het clubbelang voorop zet. Ze heeft veel empathie. Ze werkt hard, is sociaal betrokken, heeft een buitengewoon groot doorzettingsvermogen, is open, eerlijk en spontaan. Ze behandelt iedereen gelijk en niets is haar teveel als ze iemand anders blij of gelukkig kan maken. Gonnie is woonachtig in Hengelo maar de uitreiking was op de juiste plaats en het goede moment. (Foto en tekst Martin Meijerink. Onder toeziend oog van loco burgemeester Oldenzaal speldde de echtgenoot van Gonnie de onderscheiding op.)

voetbal, bal