Afbeelding
Foto:

De nieuwe Peugeot 308 SW vanaf volgend jaar op de weg

De stationwagon heeft van vroeger uit misschien een wat oubollig karakter. De nieuwe stationwagon van Peugeot, de 308 SW, laat zien dat het ook anders kan. Het frisse model combineert een expressieve stijl met een sportief profiel én een gedetailleerd vormgegeven achterzijde.

De nieuwe 308 SW is efficiënt en ultramodern, zonder afbreuk te doen aan de verwachtingen van klanten in het segment van de compacte stationwagen.
Aan de voorzijde draagt de nieuwe Peugeot 308 SW het nieuwe Peugeot logo in een grille die daar volledig aan is gewijd. De nieuwe Peugeot 308 SW heeft een sterke persoonlijkheid waarbij ‘vorm volgt functie’ als uitgangspunt werd genomen. Het model is ontworpen om de aandacht te trekken en de indruk van een praktische auto te wekken die bedoeld is om gemakkelijk spullen te vervoeren en veel zitruimte te bieden. De kofferruimte is goed voor 608 liter aan bagage en door het neerklappen van de achterbank wordt de ruimte meer dan verdubbeld. De wielbasis is 55 mm langer dan die van de Peugeot 308, wat bijdraagt aan het krachtige silhouet en de ruimte achterin.
De nieuwe Peugeot 308 SW is leverbaar met keuze uit meerdere motorvarianten. Zo komen direct vanaf de lancering twee hybrides met vermogen van 180 en 225 op de markt. Ook wordt de 308 SW leverbaar met een benzine- of met een dieselmotor. De eerste exemplaren worden begin 2022 verwacht.