Afbeelding
Foto:

Lamborghini brengt de iconische Countach terug

Het was dé posterauto van de jaren '80, samen met de Ferrari Testarossa: de Lamborghini Countach. Met zijn strakke lijnen, grote luchthappers en imposante vleugel op de latere modellen. Een onmiskenbare verschijning die menige jongensdroom inspireerde. Nu brengt Lamborghini de iconische naam terug met de Countach LPI 800-4.

De Lamborghini Countach was een succes voor het Italiaanse merk. In 1974 werd de eerste gebouwd, in 1990 rolde de laatste van de productielijn. In totaal werden 2.024 exemplaren gebouwd.

Bijzonder design
De nieuwe Countach LPI 800-4 kreeg een bijzondere look mee; geïnspireerd op de bijzondere lijnen van het oermodel. Futuristische styling die op punten mooie knipogen omvat. Naast het adembenemende uiterlijk kreeg de Countach ook een flinke dosis prestaties mee. Dankzij de 785 pk sterke V12 motor bereikt hij een top van 355 kilometer per uur. Met een 0-100 tijd van 2,8 seconden. Deze motor krijgt ook nog eens ondersteuning van een elektromotor; het is dan ook een hybride. Ander leuk feitje: de nieuwe Countach heeft vierwielaandrijving met meesturende wielen achter.

Beperkte oplage
De nieuwe Countach zal - in ieder geval voor nu - wel zeldzamer zijn dan zijn voorvader. Lamborghini maakt namelijk slechts 112 stuks van deze auto, waarvan de eerste naar Nederland komt.